УКР РУС

"Карпати" хоче купити німецька компанія з екс-продюсером "Скрябіна"

4 січня 2016 Читать на русском

Колишній український музичний продюсер Ростислав Штинь разом з німецькою компанією German Pellets ведуть перемовини про придбання "Карпат" з президентом львівського клубу Петром Димінським.

Компанія German Pellets виготовляє деревні гранули для спеціальних обігрівальних котлів, а також засоби для гігієни тварин. Компанія постійно розширюється збільшує сферу діяльності.Одночасно німецька компанія активно бере участь у соціальних проектах, в тому числі підтримує аматорські спортивні клуби.

Наразі, за чутками, німці зібралися відкривати для себе східноєвропейський ринок, і розглядають покупку футбольного клубу, як хороший піар.

Ростислав Штинь - 58-річний музикант, продюсер, бізнесмен, спортивний функціонер і, очевидно, один з майбутніх керівників "Карпат", якщо угода все-таки відбудеться.

У 1989 році Штинь став одним з творців продюсерського центру "Ростислав-Шоу", який займався розкручуванням молодих українських зірок початку 90-х, серед яких Кузьма Скрябін, Ірина Білик, "Мертвий півень" та інші.

Штинь активно брався за футбольні проекти у Німеччині та Латвії, однак в результаті усі спроби завершувалися провально. Був агентом італійського наставника "Шахтаря" Невіо Скали, який вперше привів донеччан до золотих медалей в українському чемпіонаті у 2002 році.

У 2007 році як генеральний директор консалтингової компанії Danapro брав участь у тендері на будівніцтво стадіону "Арена Львів", однак у конкурсі перемогла австрійська компанія.

За інформацією джерела, Штинь пропонував Петру Димінському продати клуб ще минулого літа, але озвучена президентом "Карпат" ціна відлякала потенційних покупців.

Читайте також:

Питання купівлі "Карпат" німецькими інвесторами вирішиться після 6 січня, - Бебех

Лужний: Очолив би "Карпати", якщо б ставили завдання піднятися в Лігу чемпіонів, Лігу Європи