УКР РУС

"Карпати" говорили про те, що свого часу 4 власники поставили захмарні планки для УПЛ, – директор клубу Гордієнко

26 квітня 2017 Читать на русском

Технічний директор "Карпат" Тарас Гордієнко розповів про те, як бачить клуб майбутній формат проведення чемпіонату України.

"Найважливіше питання спортивної стратегії – нам кровно необхідно доволі швидко повернути кількість учасників змагань Прем’єр-ліги до поетапно 14, 16, а потім добре подумати про можливість змагань за участю 18, а то й 20 команд.

Чому? Ми повинні активно думати, як подолати наслідки тієї економічної моделі у нашому футболі, що сформувалася на початку 2000-их років. Моделлю, яка нічого спільного із бізнес-середовищем і здоровим економічним життям не має. "Карпати" вже не раз говорили про те, що свого часу 4 власники поставили захмарні планки особистих можливостей, які ніяк і нічим не відображали українських реалій.

Тепер же двоє з них взяли і пішли, може, точніше, їх пішли. А скидається на те, що керівництво українського футболу, використовуючи можливості та спираючись виключно на тих, "хто ще можуть" намагається зберегти залишки старої відірваної від життя топ-еліт-системи вигадуванням форматів, які тільки підкреслюватимуть цей відрив. Невже думають, що олігархи повернуться і знову сипатимуть грошима направо і наліво?

Сьогодні об’єктивна ситуація вимагає, якщо найбільше впали футбольні рейтинги у великих традиційно футбольних містах – треба шукати розширення бази і територіально, і, зокрема, на нових, більш голодних до футболу місцях. Вимагає очищення футболу від усіх навколофутбольних "дивних" обставин". Нам кажуть, що для того, щоб був хороший рейтинг трансляцій, потрібна висока якість картинки і демонстрованого командами футболу.

Звичайно, так – але не в першу чергу! В першу чергу у футболі має бути висока якість емоцій. Щирих і чистих. А не від букмекерських, кабінетних, суддівських та інших зовнішніх впливів на футбол. Війна в Україні підняла планку пережитих та затертих людьми емоцій. Якщо футбол їх не освіжить – люди не повернуться, яку їм картинку не пропонуй. І тут – першочергово нам знову треба йти в глибинку", – цитує Гордієнка офіційний сайт "Карпат".

Генінсон назвав оптимальний варіант формату чемпіонату України на сезон 2017/18

Відбулася зустріч керівників клубів УПЛ, на якій розглянули варіанти формату чемпіонату сезону-2017/18

, а також у Viber