УКР РУС

Карпати Галич втратили шанси на Першу лігу, Метал на очах Ярославського розгромив Кривбас з шедевральною бісіклетою

29 травня 2021 Читать на русском

У суботу, 29 травня, були зіграні 4 поєдинки 24-го туру Другої ліги 2020/21. Читайте звіт про матчі на "Футбол 24".

Друга ліга, 26 тур.

Карпати Галич – Поділля – 1:2

Голи: Лебедь, 17 (пен) – Пріхна, 54, Карпенко, 90+1

Метал – Кривбас – 3:0

Голи: Жонатан Олівейра, 29, Фомін, 75 (пен), Рязанцев, 90

Нікополь – Яруд – 2:4

Голи: Фомін, 32, Жуков, 45+1 – Літюк, 11, Бібік, 34, Корицький, 60, Мочевінський, 64

Чайка – Оболонь-2 – 1:2

Голи: Тименко, 21 – Руденко, 18, 24

Програму ігрового дня відкрили Карпати Галич та Поділля, які на момент початку гри посідали 5 і 2 місця відповідно. Гра в Бурштині розпочалася за сценарієм господарів, які на 17-й хвилині повели в рахунку завдяки реалізованому пенальті у виконанні Романа Лебедя.

Поділля відігралося в дебюті другого тайму. Дмитро Пріхна з меж воротарського відправив м'яч у сітку. Гра котилася до нічиєї, але команда з Хмельницького вирвала 3 очки вже в компенсований час – відзначився Карпенко. Відповідно, Поділля набрало 51 очко та принаймні на добу очолило Групу А. Карпати Галич залишилися 5-ми та втратили навіть теоретичні шанси на Першу лігу.

****

У ще одному поєдинку сильнішого з'ясовували Чайка і Оболонь-2, які розмістилися в середині таблиці як без шансів на підвищення, так і без загрози вильоту. Ще до перерви глядачі побачили 3 голи – дубль записав у свій актив "пивовар" Руденко, між голами якого помістився влучний удар Тименка. У другому таймі голів не було – перемога дублерів Оболоні.

****

У Харкові зустрічалися Метал і Кривбас – лідери Групи Б, які наступний сезон розпочнуть у Першій лізі. Головна подія трапилася перед поєдинком – Олександр Ярославський оголосив про відновлення Металіста. Саме під такою назвою харківська команда гратиме в наступному сезоні. Ярославський запевнив уболівальників, що головна команда Харкові обов'язково гратиме в єврокубках.

"На нас чекає подорож вже не з Металом, а з Металістом": Ярославський підписав трьох новачків в оновлений клуб

Але і в самій грі було на що подивитися. Зокрема, на 29-й хвилині гол-красень вдався Жонатану Олівейрі. Десятий номер Метала розкішним ударом у падінні замкнув навіс Танчика. Божевільна бісіклета!

У другому таймі Жо став вже антигероєм епізоду. Форвард міг оформити дубль, але примудрився не влучити у ворота буквально з метра! Але харків'яни все ж подвоїли свою перевагу – Руслан Фомін реалізував пенальті. На останніх хвилинах крапку в матчі поставив Рязанцев. 3:0 – Метал трімфально фінішував першим, а Кривбас став другим у Групі Б.

****

Веселий матч видали Нікополь з Ярудом. Кожна команда забила двічі ще до перерви – відзначимо перший гол Яруда, автором якого став Гліб Літюк. Гравець гостей класно виконав штрафний прямісінько в дев'ятку. Хоча Микита Фомін йому навряд чи поступився – теж відмінний удар у верхній кут. Щоправда, з гри. По перерві забивав лише Яруд – два голи принесли гостям перемогу.

"Яшин помилився, Беца врятував ворота": перший олімпійський чемпіон та друг Пушкаша мріяв про Карпати і малював шедеври