УКР РУС

Карпати ділитимуть стадіон "Україна" з іншими львівськими клубами

6 квітня 2018 Читать на русском

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, яким зобов'язав ФК Карпати надавати стадіон "Україна" іншим львівським клубам для проведення спортивних заходів.

Відтепер ФК Карпати буде ділити стадіон "Україна" з іншими професійними футбольними клубами, які є або будуть зареєстрованими у Львові, Винниках, Рудно та Брюховичах. Відповідне рішення сьогодні, 6 квітня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, повідомляє Львівський портал.

Карпати зобов'язані надавати поле стадіону та інші приміщення клубам для проведення спортивних заходів. Така оренда повинна бути безоплатною.

Наскільки комфортно ходити на матчі УПЛ: стадіон "Україна"

"Надаючи Карпатам стадіон "Україна" ми свідомі того, що це рішення є надзвичайно важливим для громади Львова. Тому я би хотів, щоб це рішення давало гарантії футбольному клубу нормально планувати свій завтрашній день на рік, на два, на три. Коли на цьому стадіоні треба було провести матч для іншої команди, то щоб така можливість була, але щоб ФК Карпати мав гарантовану можливість на цьому стадіоні виступати. Це дуже важливо", – заявив мер Львова Андрій Садовий.

Крім того, за словами начальника управління комунальної власності Інни Свистун, мерія має право також в односторонньому порядку розірвати договір оренди з стадіону з Карпатами за певних обставин.

"Договір передбачає процедуру користування стадіоном та розірвання договору в разі певних умов. Зокрема, коли клуб втратить статус професійного футбольного клубу та/або учасника чемпіонату України з футболу Прем’єр-ліги, або припинить участь у змаганнях з футболу Прем’єр-ліги, які проводяться під егідою Федерації футболу України", – розповіла Свистун.

Нагадаємо, на початку 2018 року Карпати отримали стадіон Україна в оренду ще на 10 років. Вартість такої оренди складає 1 гривня за рік.