УКР РУС

Карма "МЮ". Анонс 10 туру АПЛ

3 листопада 2012 Читать на русском

Існує безліч причин, які спонукатимуть нефанатів "червоних дияволів" активно проти них вболівати.

Другий вікенд поспіль Острови розпочинають свій тур із центрального матчу. Сер Алекс vs мсьє Венгер. Це концептуальне протистояння викликає інтерес вже багато років і проходить за різними сценаріями. Віднедавна, незважаючи на підсумковий рахунок, запеклі тренери-суперники зустрічаються за келихом вина і обговорюють шляхи розвитку гри мільйонів. Це версія, яка побутувала до 28 серпня минулого року. Що тоді трапилося на "Олд Траффорд", напевно, нагадувати зайве. Сумнівно, що після такого брутального втоптування в газон Венгеру захотілося скласти компанію Фергі за чаркою.

Реванш за те фіаско не взято досі, а тому настрій французького тренера, його мотивація на сьогоднішній матч буде просто захмарною. Та чи вдасться "зарядити" нею батарейки підопічних? В останніх матчах складається враження, що "канонірам" перейшов дорогу енергетичний вампір, випивши з них життєву силу до останньої краплі. Блискучої зв'язки Касорла-Подольскі наче й не було зовсім. У перемозі над КПР добряче посприяв Джек Вілшир, однак на парі його втомлених від болю і травм ніг "Олд Траффорд" не пройти.

"Червоні дияволи", натомість, лише додали в грі потужних обертів, здобуваючи перемогу за перемогою. Але... Тут ми підходимо до питання карми. Надто багато негативу вихлюпнули упродовж останнього часу на хлопців Фергюсона та й самого сивочолого стареганя, зрештою. Зробивши імпульсивний висновок, що "МЮ" тягнуть до чемпіонства за вуха, навіть ті вболівальники, яким байдуже до "Арсеналу", підтримуватимуть сьогодні "гармашів". Що вже казати про фенів "Челсі", які готові стерти манкуніанців у порошок після минулотижневого скандального протистояння на "Стемфорді"...

А є ж іще Робін ван Персі, чий перехід під стяг "МЮ" багатьма вболівальниками "Арса" був охрещений зрадою. Без сумніву, попри застереження Венгера, вони влаштують своєму екс-капітанові відчутну обструкцію. Така велетенська маса негативу таки вдарить по "дияволах" бумерангом. Якщо не в сьогоднішньому поєдинку, то в наступних. Принцип забрудненої карми.

Достатньо цікавий поєдинок дещо пізніше відбудеться в Уельсі. "Челсі" здолав "МЮ" в Кубку Ліги, взявши реванш за поразку в чемпіонаті, тож Роберто Ді Маттео поквапився відзвітувати, що бойовий дух його парубків знову на належному рівні. Все гаразд і зі "Суонсі". "Лебеді" прийшли до тями після ряду невиразних поєдинків, і лише відсутність відповідного класу не дозволила їм вивезти очки з поля чемпіонів Англії. З порядком у грі якраз все було гаразд. Є сподівання, що Лаудрупу вдалося встановити контроль над роботою ігрового механізму, а тому він працюватиме не гірше, ніж у минулому сезоні.

Натомість дизорієнтований чемпіон (про спад форми "Ман Сіті" навіть нічого дискутувати - він помітний усім) завітає на "Аптон Парк", де свої могутні обійми розчепірив Біг Сем. І якщо Манчіні не проявить достатньо тренерської кмітливості та гнучкості, ризикує бути розчавленим. "Вест Хем" на своєму полі надзвичайно переконливий. Натомість "містяни" вже подумки на вівторкому матчі з "Аяксом", який може покласти край цьогорічній єврокубковій одіссеї "блакитних". Там потрібна перемога, хоч би що. Але чи ризикне італійський тренер економити сили в матчі з "молотками"? Ось одна з головних інтриг туру.

Врешті, завтра на нас чекає ще дві мегабитви. "Ліверпуль" з "Ньюкаслом", за традицією, грають яскраві і результативні поєдинки, а перемогу здобуває той, хто на своєму полі. На "Лофтус Роуд" тим часом проведуть "матч життя". КПР і "Редінг" - єдині команди Прем'єр-ліги, які в новому сезоні ще не перемагали. У більш скрутному становищі саме "обручі". Очікується, що у випадку нової невдачі цієї команди, складеної з зірок, тренер Марк Х'юз стане першим менеджером, якому вкажуть на двері в новому сезоні.

"МЮ" - "Арсенал"

Попередні матчі: 1:0 (Парк), 0:1 (Ремзі), 8:2 (Велбек, Янг-2, Руні-3, Нані, Парк - Волкот, ван Персі), 2:1 (Валенсія, Велбек - ван Персі)

Прогноз "Футболу 24": 3:2

"Суонсі" - "Челсі"

Попередні матчі: 1:4 (Вільямс - Торрес, Рамірес-2, Дрогба), 1:1 (Сінклейр - Босінгва)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Тоттенхем" - "Віган"

Попередні матчі: 0:1 (Родальєга), 0:0, 2:1 (ван дер Варт, Бейл - Діаме), 3:1 (Бейл-2, Модріч - Макартур)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Фулхем" - "Евертон"

Попередні матчі: 0:0, 1:2 (Демпсі - Колеман, Саа), 1:3 (Руїс - Дренте, Саа, Родвелл), 0:4 (Єлавіч-2, Феллаїні, Кехілл)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Сандерленд" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 1:0 (Данн, автогол), 1:0 (Бардслі), 2:2 (Вікхем, Сессеньйон - Петров, Данн), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Норвіч" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 1:1 (Да Лід - Джонс), 0:1 (Етерінгтон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Вест Хем" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:3 (Томкінс - Туре, Грін, автогол, Джонсон), 1:2 (Ба - де Йонг, Якобсен)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

КПР - "Редінг"

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ліверпуль" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 1:3 (Куйт - Нолан, Бартон, Керрол), 3:0 (Родрігес, Куйт, Суарес), 3:1 (Белламі-2, Джеррард - Аггер, автогол), 0:2 (Сіссе-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Вест Бромвіч" - "Саутгемптон"

Прогноз "Футболу 24": 3:1

У п'ятому турі нашого вже традиційного протистояння "редакція - читачі" жереб знову обрав мені в суперники Ігоря Лютого. Що ж, у нього є чудова нагода взяти реванш за поразку в другому турі з рахунком 6:9. Наразі "Футбол 24" веде зі "сухими" 4:0 (за партіями).

Прогноз Ігоря Лютого

"МЮ" - "Арсенал" - 2:1
"Суонсі" - "Челсі" - 0:2
"Тоттенхем" - "Віган" - 2:0
"Фулхем" - "Евертон" - 1:1
"Сандерленд" - "Астон Вілла" - 1:1
"Норвіч" - "Сток Сіті" - 1:1
"Вест Хем" - "Ман Сіті" - 1:2
КПР - "Редінг" - 2:1
"Ліверпуль" - "Ньюкасл" - 1:0
"Вест Бромвіч" - "Саутгемптон" - 2:1

Олег Бабій, Футбол 24