УКР РУС

Карім Бензема відверто про свої погляди, гру та політику: "Гімн Франції закликає до війни – мені це не подобається"

18 квітня 2018 Читать на русском

Основний нападник Реала дав інтерв'ю іспанському виданню Vanity Fair, де не побоявся висловити різкі та непопулярні речі. Карім Бензема, якого ми не знали.

Для одних 30-річний француз це віртуоз, (НЕ) дев'ятка, яка змінює образ гри. Для одних це форвард, який не забиває голів і заслуговує тільки свисту. Після того, як опинився в ролі запасного в матчі-відповіді Ліги чемпіонів проти Ювентуса. Бензема відверто розповів про свій важкий сезон у Реалі, участь у секс-шантажі Вальбуена, стосунки з президентом мадридського клубу Флорентіно Пересом, дитинство у Ліоні та дотичність до політики.

Аргентина пропустила 6 голів і від молодіжки Реала – Бензема забив стільки, як за весь сезон

Людина-загадка. Карім за всі 9 років у Мадриді викликає безліч дискусій та суперечливих думок. Великі успіхи та командні титули йшли в парі зі статтями про слабку фізичну форму, скандалами на сексуальному ґрунті, аваріями на авто. Інша дев'ятка. Людина і гравець, якого можна або любити, або ненавидіти, якщо ви фанат Реала.

Найбільша жертва для футболу

"Їжджу з дому на базу Вальдебебас, і з Вальдебебас додому. Я не ходжу по ресторанах у столиці. Не їсти те, що люблю – це моя найбільша жертва у футболі".

Його вага частенько викликала полеміку серед вболівальників і журналістів. Зараз його улюбленим заняттям є проводити час із сім'єю, а найгіршим – передсезонні збори: "Аж 3 тижні роботи без можливості побачитись з ними – це велика ціна для мене. Тому решту року після роботи їду відразу додому до близьких".

Кора Готьє – його кохана. Він не хоче зізнатись, чи вони одружились, бо "це приватні справи". Від неї у нього народився син Ібрахім, якому зараз 9 місяців. Від попереднього зв'язку з медсестрою Хлоєю де Лоне у нього донька Мелія, народжена у 2014-му. Образ гарного батька, який бачать 22 мільйони підписників йго Інстаграму, цілком відповідає дійсності.

Флорентіно Перес мені як сім'я

Бос Реала приблизно 9 років тому з'явився у районі Ліона, де жив молодий і результативний Карім. Став найкращим снайпером і гравцем сезону Ліги 1 перед переїздом на "Сантьяго Бернабеу" за 35 мільйонів євро.

Джулай: Завжди знайдуться ті, хто скаже: "Ми хотіли, щоб у "Динамо" привезли Каріма Бензема"

"Зустріти таку людину було мрією. Спокійний і дуже приємний. Я просто дав йому своє слово, відповів "так" на пропозицію грати за Реал. Флорентіно Перес є зі мною у гарний і поганий час. Я розумію, це мій президент, однак для мене він як сім'я. Так це відчуваю.

Унаслідок тієї ситуації з Вальбуена провів день у в'язниці. Я був дуже сумним, повернувшись у Мадрид. Флорентіно чекав мене на Вальдебебас і дав мені найщиріші співчуття".

У голові ніби комп'ютер

"Це футболіст, гру якого найкраще оцінювати через 2 дні після матчу. Тоді ти спокійно дивишся матч і бачиш, наскільки добре він практично все робить. Наскільки жене всіх. Він культовий гравець для мене", – відзначає мадридський оглядач Мануель Хабоіс.

Коли Бензема це чує, він тільки скромно відповідає: "Точно я? На полі я багато думаю. У мене ніби комп'ютер у голові. Перед тим, як торкнутись м'яча, мушу вже розуміти, що можуть зробити інші. А фанати – це фанати. Це частина футболу".

Разом із Бейлом нас називали найшвидшою і найрезультативнішою атакою на світі, а тепер ми, виходить, погані. Завжди можу розраховувати на безумовну підтримку президента, тренера, гравців. Усі мені допомагають. Усі ми є друзями. Це не означає, що ми повинні їсти разом вечерю у ресторані. Ми просто друзі по роботі".

Великих гравців зажди критикують – це ми продаємо газети

"Я граю у футбол заради того, щоб допомагати партнерам і перемагати. Мені байдуже, що хтось постійно коментує мою гру. Це нічого не означає. Я не читаю, що хто пише, бо сам знаю, коли погано зіграв.

Мені не подобається, що мене критикують за гарний матч без гола. Я граю для тих, хто здатен оцінити те, що я роблю на полі. Є ті, хто приходить на стадіон посвистіти, і вони це роблять. Я не зміню їх. Великих гравців зажди критикують. Ми продаємо газети.

У мене є і талант, і дисципліна. Це основа для тріумфів. Коли мені було 23, я зрозумів, що коли не буду дисциплінований, то покину Мадрид і повернусь у Францію".

Коли про тебе говорить Прем'єр, це вже не футбол

Він не один раз казав контроверсійні речі про збірну. "Я граю за Францію зі спортивних причин, але моя країна – Алжир". Минуло вже 3 роки, відколи основний форвард Реала не грає за "ле бльо". Парадокс, адже за цей час "королі" виграли майже все в Європі та світі. З іншого боку останнім часом конкуренція на позиціях збірної Франції в атаці неймовірна.

Спочатку було слово. І воно було дуже різким. Матьє Вальбуена почали шантажувати на 150 тисяч євро за те, щоб не опублікувати секс-відео з ним у головній ролі. Незабаром після цього Бензема переговорив з партнером на зборах національної команди. Вальбуена зізнався Каріму, що буде співпрацювати і заплатить. Бензема стверджує, що просто хотів допомогти закрити цю ганебну тему. Однак у його щирість вірить далеко не кожен.

У 2016 році тодішній Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що футболіст збірної має бути прикладом, натякаючи, що наш герой таким не є. "Коли про тебе говорить Прем'єр, це вже не футбол. На мій погляд, не можна змішувати футбол і політику. Та моя справа – це вже політичне питання".

Що він може зробити, аби отримати виклик у збірну на Чемпіонат світу, скажімо? "Зараз? Нічого. У мене двоє дітей, мені 30 років. Я живу собі спокійно тут. Якщо буду їм потрібен, вони знають, де мене знайти".

Гімн, який закликає до війни?

Бензема завжди відмовлявся співати гімн Франції. "Якщо добре вслухатись, то почуємо – Марсельєза закликає до війни. Мені це не подобається".

Карім залишається принциповим, але й відкритим. "Коли до мене підходять діти, я почуваюсь, як тоді, коли сам був малимі просив про автограф у Роналдо. Бачу навколо себе купу дітей, які дивляться тільки на мене, і пригадую, що в мене був такий же погляд".

Його дім – Мадрид, а Ліон це історія. Незважаючи на любов і прив'язаність до культури хіп-хопу, він не збирається у США. "Туди хочеться виїхати тільки на канікули".