УКР РУС

Капітани суперників збірної Перу на ЧС-2018 звернулися до ФІФА з проханням дозволити Герреро взяти участь у турнірі

23 травня 2018 Читать на русском

Капітани збірних Франції, Данії та Австралії попросили Міжнародну федерацію футболу допустити до ЧС-2018 Хосе Паоло Герреро, який був дискваліфікований за вживання кокаїну.

Уго Льоріс, Сімон К'яер та Міле Єдінак направили до ФІФА лист із проханням скоротити дискваліфікацію капітана збірної Перу Хосе Паоло Герреро і той зміг би виступити на своєму першому чемпіонаті світу.

FIFPro вважає дискваліфікацію Герреро несправедливою

"Останні 14 років Хосе Паоло Герреро захищає кольори збірної Перу і зміг вивести свою команду на перший за 36 років чемпіонат світу. Вважаємо, що він повинен мати можливість зіграти на ЧС-2018", – йдеться у заяві футболістів, повідомляє The Guardian.

Антидопінговий комітет ФІФА дискваліфікував футболіста спочатку на рік, пізніше скоротив термін покарання до половини року. Однак WADA (антидопінгове агентство) звернулось в СAS, аби оскаржити рішення ФІФА, та попросило для Герреро 22 місяці дискваліфікації.

CAS частково задовольнив клопотання WADA та відсторонив Паоло від футболу на 14 місяців. Це остаточне рішення, яке не підлягає оскарженню.

Що цікаво, адвокати Герреро також звертались у CAS з надією повністю виправдати свого клієнта.

Нагадаємо, після матчу проти збірної Аргентини, який відбувся 6 жовтня 2017 року, перуанський форвард Паоло Герреро здав позитивну допінг-пробу.