УКР РУС

Капітан "Актобе" Петро Бадло: "Динамо" - сильний суперник, але ми приїхали за перемогою

28 серпня 2013 Читать на русском

Журналіст "Футболу 24" розпитав українського захисника актюбинського клубу про слабкі місця "Динамо", прогрес казахського футболу і жертвопринесення заради перемоги.

Казахський клуб вже в Україні. Завтра "Актобе" зіграє з "Динамо" вирішальний матч за право кваліфікуватися у груповий турнір Ліги Європи. А вже сьогодні Петро Бадло не має відбою від журналістів. Ще б пак: уродженець Тернопільщини зараз є головним авторитетом "Актобе" на футбольному полі.

- Петре, вітаю на рідній землі! Як довго ви не були в Україні?

- Дякую! Приїжджав додому зовсім нещодавно, десь три тижні тому. Скористався паузою в чемпіонаті Казахстану. Де б не бував, а вдома завжди - найкраще.

- Після поразки від "Динамо" в першому матчі ви назвали неякісний газон однією з головних причин невдачі. В Києві поле значно краще. Чого тепер сподіватися від "Актобе"?

- Я не казав, що поле стало нам перешкодою. Зрештою, воно й динамівцям суттєво ускладнювало гру - ми були в рівних умовах, тому це не може слугувати виправданням. Що можу сказати напевно: у Києві гратимемо лише на перемогу. Ми приїхали з рішучими намірами.

- Напевно, ви звернули увагу, що на старті сезону з грою "Динамо" не все гаразд - команда Блохіна видає "валідольні" матчі. В чому слабке місце вашого завтрашнього суперника?

- У них наразі нема зіграності. З'явилося багато нових людей. Але серед них багато кваліфікованих футболістів високого класу. "Динамо" - сильний суперник.

- А в чому сила "Актобе"? Ви, як капітан, знаєте це найкраще...

- Наша сила - в дружності. Ми дуже згуртовані, є єдиним цілим.

- Частенько футболісти, тренери, президенти дають публічну обіцянку: мовляв, якщо переможемо, пофарбую волосся або, скажімо, пробіжуся голяка. На який вчинок готові особисто ви, якщо "Актобе" потрапить у груповий турнір?

- Не знаю. Мені ніхто нічого не пропонував такого (Пауза). Як капітан - готовий на будь-які жертви. Звісно, з п'ятого поверху не стрибатиму. Діятиму в межах розумного. Якщо потрібно поголити голову або відростити бороду - не питання (Сміється).

- Сьогодні інший казахський клуб - "Шахтар" може здійснити історичний крок і привезти додому груповий турнір Ліги чемпіонів. З чим пов'язаний такий якісний стрибок футболу в цій країні?

- Успіхи можна пояснити тим, що приходять кваліфіковані тренери і футболісти. У футболі з'явилися гроші, керівництво країни піклується про гру мільйонів. Тож щороку маємо відчутний прогрес і казахських клубів, і національної збірної.

- У "Шахтаря", до речі, є традиція: перед важливими матчами вони ріжуть барана. Чи планує "Актобе" робити в Києві подібне жертвопринесення?

- Ні в якому разі! Це нісенітниця, забудьте! Всі тільки й запитують, що про барана. Його ріжуть лише перед стартом сезону. Ми християни, вони мусульмани - це нормально. Ми ж запрошуємо священика в дім, щоб він окропив посвяченою водою. Ніхто барана на "Олімпійський" не тягтиме. Забудьте про це!

Розмовляв Олег Бабій

Тwitter автора - @Gullit_87