УКР РУС

Канкава: Команда змінилася, футболісти дозріли до перемог

4 квітня 2014 Читать на русском

Півзахисник "Дніпра" Джаба Канкава - про шанси на чемпіонство та зміни в психології команди.

"Намагаюся не зациклюватися на минулому, думаю про майбутні матчі. Як до них готуватися, розбираємо, що собою являє суперник. У нас попереду ще дев’ять поєдинків, тому зарано думати про чемпіонство. Потрібно налаштовуватися на кожен наступний матч, аби не втрачати очок. Можна добре зіграти, проте заробити нуль, але сьогодні для нас дуже важливий результат, і ми будь-що прагнемо його досягти.

Два роки тому мене повернули назад, до Дніпропетровська. Хуанде Рамос особисто виявив бажання бачити мене в команді. Сказав, що сподівається на мою допомогу. Спочатку я грав небагато, але останній рік почав частіше з’являтися у старті. У "Дніпрі" дуже серйозна конкуренція, тому я не впевнений, що мені завтра довірять місце серед 11-ти найкращих. Потрібно постійно й наполегливо працювати, щоби доводити свої претензії на місце в основному складі. У нас грають найкращі, інші ж сидять на заміні, тож потрібно щодня доводити, що ти, як мінімум, не гірший за своїх конкурентів. Особливо, якщо ти легіонер, від тебе вимагають ще більше.

Знаєте, я по собі відчуваю, що команда змінилася. Футболісти стали зрілішими, так би мовити, дозріли до перемог. З’явилася стабільність. До речі, ми не лише за Протасова боролися за чемпіонство, а й торік була аналогічна ситуація. Із безпосередніми конкурентами грали нормально, а ось у поєдинках із середнячками та командами з низин турнірної таблиці часто втрачали очки, й у підсумку, програвали боротьбу. Тому, виходячи з практики, налаштовуватися на матчі із середнячками потрібно ще відповідальніше, ніж на "Шахтар" і "Динамо", - сказав Канкава.