УКР РУС

Каніболоцький: Небагато українських футболістів виграли стільки трофеїв, як я

7 серпня 2017 Читать на русском

Український воротар азербайджанського Карабаху Антон Каніболоцький розповів про причини зміни клубної прописки.

"Чому перейшов у Карабах? Все дуже просто: пропозиція Карабаху було найсерйознішою з усіх варіантів. Азербайджанський клуб проявив реальну зацікавленість в моїх послугах, і я зрозумів, що раз керівництво і тренерський штаб клубу хочуть мене бачити в складі, то чому б не спробувати.

Відразу скажу, що варіанти продовження кар'єри в українських клубах я навіть не розглядав! Який сенс йти з такого клубу, як Шахтар в будь-яку іншу команду УПЛ? Самі розумієте, що таких умов, як в моєму колишньому клубі немає ні в одній українській команді, хіба що, за винятком київського Динамо. Тому перехід в інші команди нашого чемпіонату я точно розцінював би як крок назад у своїй кар'єрі.

Чому раніше не пішов із Шахтаря? У мене був контракт, який я не мав права переривати за власним бажанням. Але не шкодую про час, проведений у Шахтарі. З донецьким клубом я виграв три чемпіонати України, три Кубки і Суперкубки. Не так вже й багато українських футболістів виграли стільки трофеїв. Були й матчі, які мені приємно згадати. Це був хороший етап моєї кар'єри.

Каніболоцький: Важко розлучатися із Шахтарем, але залишаються тільки найприємніші враження

Чому не маю стабільного місця в основі Карабаху? Інший воротар Ібрагім Шехіч грає в клубі з 2013-го року. За цей час він виграв з командою три чемпіонські титули і три рази доходив до групового етапу Ліги Європи. Але я сподіваюся, що мені теж будуть довіряти, і я буду грати. Інакше, який сенс був запрошувати мене?" – сказав Каніболоцький в інтерв'ю Sport.ua.

Нагадаємо, що до Карабаху Каніболоцький 5 років виступав за Шахтар. У минулому сезоні УПЛ Антон провів всього один матч.