УКР РУС

Кампомар: Шахтар віддасть м'яч Ромі з перших хвилин

13 березня 2018 Читать на русском

Ведучий програми "Європейський Weekend" Авраам Кампомар поділився очікуваннями від матчу-відповіді 1/8 фіналу ЛЧ Рома – Шахтар.

Авраам Кампомар заявив, що головний тренер Роми Ейсебіо Ді Франческо має виправити проблеми в опорній зоні і саме від цього залежать шанси Шахтаря на вихід до 1/4 Ліги чемпіонів, повідомляє сайт каналів Футбол 1/Футбол 2.

"Рома невдало грає вдома, але шанси Шахтаря залежать від того, чи зможе Ді Франческо виправити головний свій недолік команди – "спину" опорних півзахисників. Вони були дуже повільні, дуже довго розгорталися, а для таких гравців, як Тайсон, Марлос і Бернард – це казка. Вони відчували себе дуже затишно на полі, могли швидко прийняти м'яч і легко розгортатися, адже нікого не було поруч. Гравці Роми за ними не встигали і давали простір за опорниками. Чи зможе це виправити Ді Франческо? Тут не стільки помилка тренера, як справа в самому складі, адже він не може його сильно змінювати.

Рома – Шахтар: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Один з варіантів – звузити простір між захистом і опорної зоною, але ж і Ромі потрібно забивати. Звичайно, можна сподіватися на швидкості флангових гравців і на Едіна Джеко. Цей гравець може зупинити м'яч і прокинути на Дієго Перотті. Такий варіант може бути присутнім, але як на мене, все-таки, Ромі в цьому матчі буде складно, і я вірю в прохід української команди. Тим більше, що досвід Роми в єврокубках не в десять разів більше, ніж у Шахтаря. Може трохи більше є історичного, але за останні 20 років я б не сказав, що Рома долає в цьому плані "гірників".

Я думаю, Шахтар віддасть м'яч супернику зі стартовим свистком. З іншого боку, Фонсека хоче упевнитися, що він зможе все проконтролювати, але і Рома любить контролювати м'яч, який римляни можуть взяти під себе. Думаю, Шахтар буде іноді його віддавати, а володіння буде проходити зі змінним успіхом. Не скажу, що хтось із них забере м'яч до себе з відсотком володіння 60 на 40. Володіння буде з мінімальним зміною 52 на 48, в кінці кінців, обидві команди будуть тримати м'яч. Тут нюанс: хто зможе це краще і швидше зробити? Думаю, Шахтар. "Гірники" мають додаткову швидкість в 3/4 поля, чого немає у Роми, і цим вони зможуть випередити суперника", – сказав Кампомар.