УКР РУС

Камбек Скрипника, феєрії "Баварії" та "Борусії" Д. Підсумки 30 туру Бундесліги

19 квітня 2016 Читать на русском

А ще у 30 турі чемпіонату Німеччини "Штутгарт" Кравця зазнав поразки від "Аугсбурга", а "Байєр" з Юрченком розгромив "Айнтрахт".

"Вердер" повертається у гру

У минулому турі бременці програли відповідальний поєдинок "Аугсбургу" та знов скотилися у зону перехідних матчів. Такий провал поставив нашого Віктора Скрипника на межу звільнення. Хоча й керівництво "Вердера" й запевнило, що український тренер допрацює цей сезон, ще одна поразка могла переповнити чашу терпіння у Бремені. В гості до "зелених" приїхав поранений звір - "Вольфсбург" - який вилетів з Ліги чемпіонів, хоча й виграв перший матч проти "Реала" з рахунком 2:0.

Підопічним Скрипника вдалось зіграти один зі своїх найкращих матчів у сезоні, завдавши чвертьфіналісту ЛЧ аж 22 удари по воротам. Перемога у такому поєдинку значно додала "Вердеру" впевненості, хоча й вся боротьба за виживання попереду: бременці залишились на 16-му місці з 31 очком.

Скрипник: Ми - "Вердер" і впораємося з усіма викликами

До слова, у цьому протистоянні нападник "музик" Клаудіо Пісарро став найкращим бомбардиром команди у Бундеслізі за всю історію. "Вольфсбург" ж майже втратив шанси на єврокубки у наступному сезоні, адже за чотири тури до кінця чемпіонату "вовки" відстають від шостої позиції на шість пунктів.

Юрченко у "старті" як гарантія перемог "Байєра"

Владлен стає новою українською зіркою Бундесліги. Його гра заслуговує найвищих оцінок, адже 22-річний півзахисник виграє конкуренцію у набагато досвідченіших Крампля та Хільберта. Що цікаво, "фармацевти" уже шість матчів поспіль не пропускають голів, п'ять з яких вони виграли. Протягом цієї серії Юрченко тричі виходив у стартовому складі та двічі виходив на заміну. Каші українець не псує, адже якщо виходить у "старті", то його команда неодмінно виграє. У цьому турі "чорно-червоні" розгромили "Айнтрахт" та вийшли на чисту третю сходинку чемпіонату.

Кравець: усе в силах Артема чи ... обставин

Українець в Німеччині розпочав добре: перший гол у дебютному ж матчі, однак далі кар'єра закордоном йде горбисто. Зараз Артем - гравець основного складу, але це, мабуть, лише до фінішу цього сезону. Тамтешні ЗМІ спочатку повідомляли, що Кравцем не задоволений тренерський штаб "Штутгарта", та й планують "червоно-білі" позбавитися від українця найближчим літом. Диму без вогню не буває, та й начебто скаути "швабів" уже знайшли заміну Артему (про це пишуть наближені до клубу видання), однак цього тижня тренер та спортивний директор німецького клубу по черзі заявили про те, що цінують вклад гравця у результати команди, та про майбутнє футболіста не сказали ні слова.

Мабуть, вони й самі не знають, що робити з форвардом, адже Артем проявив себе як хороший таранний нападник, який класно бориться та здатен вигравати важкі м'ячі. Такий форвард для команди з другої половини турнірної таблиці Бундесліги може стати у пригоді, але у матчі проти лідерів Кравець показав своє невміння приймати швидкі рішення чи взяти гру на себе, коли, наприклад, тебе опікають захисники самої "Баварії". Тож, можливо, не все у силах українця, десь вирішуватимуть обставини: випадковий гол чи щасливий асист.

У цьому ж турі "Штутгарт" з Артемом у "старті" знову програв та опинився вже на 15 місці з 33 очками. Нижче на два пункти - "Вердер" та зона перехідних матчів.

До речі, у цьому матчі на заміну вийшов й інший український форвард Борис Тащи. Що цікаво, він замінив саме Артема Кравця на 73-ій хвилині матчу.

"Баварія" та "Борусія" Д суперників не помічають - лише громлять

Якщо відкинути усі кубкові змагання, то у чемпіонаті "Баварія" точно уже перевершила "Борусію". Дортмундці у минулому турі берегли сили на "Ліверпуль" (як виявилось - марно) та втратили очки у Рурському дербі, відпустивши мюнхенців у "вільне плавання". "Джмелі" відстають від Лєвандовскі і Ко вже на сім очок. У цьому ж турі обидві команди на власних аренах розгромили опонентів. "Баварія" не залишила каменя на камені від "Шальке", а "Борусія" покарала "Гамбург" за прикру поразку в першому колі чемпіонату. Очікуйте видовищних останніх турів від цих команд, адже найкраще вони грають, коли на них не тисне результат.

З'явилися фото, як буде виглядати форма "Борусії" Д у сезоні 2016/17

Українець проти Марадони, червона для Шовковського і ще 20 топових олдскульних фото