УКР РУС

Камбек Моурінью, божественний слід Шеви. "Порту" - "Челсі". Анонс

29 вересня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" - про все щодо центрального матчу групи G, в якому зустрінуться суперники київського "Динамо".

29 вересня, 21:45. Порту, стадіон "Драгау". Трансляція на телеканалі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Арбітр - Антоніо Матеу Лаос (Іспанія)

Жозе Моурінью повертається у місто, де наполегливою і надзвичайно успішною роботою змусив світ вперше заговорити про себе. Дванадцять років тому він здобув із "Порту" Кубок УЄФА, а через рік "драконам" підкорилась Ліга чемпіонів. З того часу пройшла ціла епоха, сеу Жозе, як і "Порту", встигли завоювати десятки трофеїв, однак саме спільне їх минуле - це головний лейтмотив сьогоднішнього гала-вечора чемпіонської Ліги. 

Після першого туру "Челсі" очолює наш квартет. Впевнено розібравшись із тель-авівським "Маккабі" на "Стемфорд Брідж", лондонці одноосібно ведуть перед у пелетоні. Щодо "Порту", то команда Хулена Лопетегі, в принципі, привезла непоганий для себе результат із Києва, зважаючи хоча б на те, скільки моментів біля воріт Касільяса створили динамівці. Однак якщо у столиці України "дракони" діяли доволі обережно, від захисту, то сьогодні будуть на повну силу атакувати. Тим паче, "Челсі" надасть їм таку можливість, зробивши ставку, як і зазвичай із гідним суперником, на контратаки. Не варто забувати, що "Порту" святкує 122-річчя з дня свого заснування, тож кращої мотивації для перемоги - не знайти. 

Репетиція перед битвою в обох клубів видалася абсолютно однаковою. "Челсі" втратив два очки на полі аутсайдера, "Ньюкасла", поступаючись по ходу матчу - 0:2. Благо, голи Раміреса і Вілліана врятували "пенсіонерів" від ганьби і четвертої поразки у сезоні. "Порту" також грав із аутсайдером ("Морейренше") і також у підсумку - 2:2. За "драконів" забивали Майкон і Корона. Щоправда, нічия суттєво не вдарила по турнірному розташуванню команди Лопетегі: після шести турів "Порту" очолює таблицю напару зі "Спортінгом". А ось "Челсі" у рідній першості лише п'ятнадцятий, відстаючи від лідера МЮ на 8 очок. До зони вильоту "аристократам" значно ближче - 4 бали.  

Кадри

І у Моурінью, і в Лопетегі втрати - мінімальні. "Челсі" ще довго не зможе розраховувати на свого основного голкіпера - Тібо Куртуа, який лікує коліно. У лазареті "Порту" продовжує вилежувати боки 30-річний вінгер Сілвестр Варела, який пропустив матч із "Динамо" - гомілкостоп. Зате величезним плюсом для англійського чемпіона є можливість випустити на вістрі атаки Дієго Косту, від послуг якого Моурінью змушений відмовитися у чемпіонаті, позаяк знаменитого провокатора дискваліфікували. Коста вже відкрив лік своїм голам у новому сезоні ЛЧ і явно не проти продовжити цю тенденцію на "Драгау".

Статистика

Упродовж всієї історії єврокубків "Порту" і "Челсі" зіграли між собою шість матчів. Тут цілковита перевага на боці англійського клубу: чотири перемоги, нічия і лише одна поразка. Різниця м'ячів - 9:5. Цікаво, що у 2007-му надважливий гол за "аристократів" на "Драгау" забив Андрій Шевченко.

Ліга чемпіонів 2004/05. Груповий етап

"Челсі" - "Порту" - 3:1 (Смєртін, 7, Дрогба, 50, Террі, 70 - Маккарті, 68)

"Порту" - "Челсі" - 2:1 (Дієго, 61, Маккарті, 86 - Дафф, 34)

Ліга чемпіонів 2006/07. 1/8 фіналу

"Порту" - "Челсі" - 1:1 (Мейрелеш, 12 - Шевченко, 16)

"Челсі" - "Порту" - 2:1 (Роббен, 47, Баллак, 79 - Куарежма, 15)

Ліга чемпіонів 2009/10. Груповий етап

"Челсі" - "Порту" - 1:0 (Анелька, 48)

"Порту" - "Челсі" - 0:1 (Анелька, 69)

Слова

Хулен Лопетегі: Їхнє місце в турнірній таблиці першості Англії не впливає на матчі в Лізі чемпіонів - у першому турі "Челсі" виграв з рахунком 4:0. Це прекрасна команда з величезним потенціалом, і нам необхідно зіграти на максимумі, ідеально в плані тактики і техніки.

Я дуже поважаю Моурінью. Його робота вражає. Його успіхи на національному та міжнародному рівні дуже важливі для "Порту". Тобто ми говоримо про команду з топ-гравцями і топ-тренером. У нас великі амбіції, надії і віра в себе, але наші суперники змусять нас викластися по повній.

Орієнтовний склад

"Порту": Касільяс - Перейра, Майкон, Інді, Лаюн - Невеш, Імбула, Еррера - Браїмі, Абубакар, Андре

"Челсі": Беговіч - Івановіч, Террі, Кехілл, Аспілікуета - Фабрегас, Матіч - Педро, Вілліан, Азар - Коста

Прогноз "Футбол 24": 2:1

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter