УКР РУС

Кальярі не скористався розкішним подарунком Удінезе і вилетів із Серії А, Салернітана, попри розгром, залишилась в еліті

23 травня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю відбулись заключні матчі останнього туру чемпіонату Італії. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 38-й тур

Венеція – Кальярі – 0:0

Салернітана – Удінезе – 0:4

Голи: Деулофеу, 7, Несторовскі, 34, Удогі, 42, Перейра, 57

Нереалізований пенальті: Перейра, 45+5 (Удінезе)

Наполі розгромив Спецію в останньому матчі у сезоні, завершивши чемпіонат на третій позиції

В останніх двох матчах сезону вирішувався третій невдаха, який покине Серію А. Кальярі на виїзді протистояв Венеції, а Салернітана вдома приймала Удінезе. Перед останнім туром кращою була ситуація у "гранатових", які на два пункти випереджали сардинців.

Деулофеу подарував шанс Кальярі вже на 7-й хвилині, забивши у ворота Салернітани. Несторовскі та Удогі до кінця тайму зробили рахунок непристойним, фактично не залишивши шансів команді Давіде Ніколи. Вже у доданий до першого тайму час Перейра не зумів забити з пенальті, однак реабілітувався по перерві.

Тепер все було в руках (і ногах) Кальярі, якому необхідно було забивати у ворота найгіршої команди Серії А. Марко Рог за мить до перерви цілив під поперечину – врятував кіпер венеційців. Белланова після відпочинку пробивав по центру – занадто слабко. На більше сардинців не вистачило – як наслідок,наступний сезон вони проведуть у Серії Б.

Мілан став чемпіоном Італії вперше з 2011 року, розгромивши Сассуоло завдяки трьом асистам Леау