УКР РУС

Калініченко: Під час серії пенальті зі Швейцарією Блохін кинув команду і пішов з поля

28 липня 2016 Читать на русском

Екс-футболіст збірної України порівняв виступи національної команди на Євро-2016 та ЧС-2006 і побажав Шевченку успіхів на тренерському містку.

"Зі швейцарцями було дуже непросто грати. Коли справа дійшла до післяматчевих пенальті, наш тренер Олег Блохін пішов у підтрибунне приміщення зі словами: "Я не можу на це дивитися". А коли Шева не забив, стало тривожно за результат.

Такі моменти не забуваються. Після матчу з Італією ні в кого вже ніяких емоцій не залишилося. Було приємно, що нас так помпезно зустрічали, але найбільше хотілося не почестей, не премій, а скоріше дістатися додому.

На теперішніх виступах збірної свій відбиток наклали події в країні. Загальний рівень футболу знизився, почали зникати клуби, футболісти прагнуть виїхати в більш благополучні країни. Але справа не тільки в політичній ситуації. На мій погляд, у цієї команди не було єдності, не було бажання забути всі конфлікти і зіграти за рідну країну, за простих уболівальників. Тому і результат такий.

Шевченко? Думаю, що в Андрія все вийде. Він гравцем ставив перед собою високі цілі і досягав їх, зможе це зробити і тренером. До того ж помічники у нього грамотні і досвідчені, завжди зможуть підказати. Я щиро бажаю Шевченку успіхів у цій складній справі, а збірній України – пробитися на чемпіонат світу", – підсумував Максим Калініченко в інтерв'ю українському виданню "Факти".

Калініченко: Те, що створив тренерський штаб у кінці матчу з Польщею, це справжня ганьба