УКР РУС

Калініч як Роналду, сенсації розчищають "Ювентусу" шлях до Скудетто. Підсумки 15 туру Серії А

7 грудня 2015 Читать на русском

"Інтер" повертається на друге місце, Калініч знову забиває і повертає "Фіорентину" на 2-й рядок, "Ювентус" продовжує тріумфальну ходу, "Мілан" розчаровує з аутсайдером, а "Наполі" програє вперше за 19 матчів.

"Ювентус" такими темпами достроковим чемпіоном стане

Провальна на старті сезону "Стара Синьйора" перемагає вже у 5-му матчі поспіль уперше за понад рік. Чемпіонський темп команда Аллегрі підтвердила в гостьовому поєдинку з "Лаціо". Жодних проблем з командою, в якої на волоску від відставки висить тренер Стефано Піолі, туринці не відчули. "Лаціо" набрав лише 1 бал з 18 можливих а 6 турів. Остання перемога датована жовтнем. А Пауло Дибала вразив ворота римлян дивовижним голом після фрістайлерського прийому. Аргентинець забив 7 голів і віддав 3 результативні паси. Це стільки ж, як у Тевеса в його прем'єрному сезоні на аналогічному турнірному відрізку. Буффон справедливо зазначає, що цього поки все ще мало, але 6 очок відриву від першого місця і темп, з яким конкуренти займаються марнотратством очок дає всі підстави пророкувати близьке повернення на вершину. Відзначимо і суху серію "Юве" в 431 хвилину.

"Інтер" повернувся до свого нудного стилю і знову став лідером

Традиційна перемога команди Манчіні 1:0 з неодмінним голом після перерви. "Інтер" на вершині таблиці. Чого б це нам міняти тактику", - задався справедливим питанням наставник "неррадзуррі". 10 кліншитів і 8 перемог з рахунком 1:0 - класу атакувальній лінії "Інтера" вистачає, аби серйозно претендувати на Скудетто. Хоча матч з "Дженоа" не особливо показовий: "грифони" привезли додому лише 3 очки з 8 виїздів.

"Рома" потужно забуксувала

У Римі ще до кінця 2015 року може відбутись справжня революція. Адже не лише наставник "Лаціо" наривається на відставку. Команда Руді Гарсії скуштувала 6 голів у Барселоні, а в Серії А не може перемогти в 3-х матчах поспіль. Причому всі суперники були не з грандів. Особливо болючі останні втрати. З не найкращою у гостях "Аталантою" і тепер ось на полі "Торіно", де гол на вагу нічиє "джаллороссі" пропустила на 90+4-й хвилині. Одним словом, зіпсували "романісти" свято Міралему П'янічу, який 7-м голом у 15 турах Серії А встановив новий індивідуальний рекорд за один сезон. Від лідера "Рома" вже відстав на 5 очок, від зони ЛЧ (для прямого виходу без плей-офф) - на 4.

"Наполі" шокує в Болоньї

Коли б хтось увімкнув свій телевізор або монітор на 60-й хвилині матчу, який відкривав недільну програму 15-го туру, то очам своїм би не повірив. "Наполі" летів з рахунком 3:0 на полі команди, яка до приходу Роберто Донадоні пленталась серед 3-х невдах внизу таблиці. Дубль Ігуаїна за останні 10 хвилин дещо підсолодив пілюлю, але біди не відвернув. "Наполі", який востаннє програвав ще в 1-му турі, зазнав нового фіаско на полі середняка. За цей час в усіх турнірах команда Мауріціо Саррі перемогла 14 разів і зіграла внічию 4 поєдинки, забила 42 голи, а пропустила 8, нарешті, вперше від епохи Марадони очолила таблицю. Поганий знак: програючи в рахунку, нинішній "Наполі" жодного разу не переміг, двічі поступившись і в одному випадку підписавши мир.

У "Болоньї" відзначимо Маттіа Дестро, який відзначився другим поспіль домашнім дублем у зустрічах з командами із топ-4. І ця неймовірна метаморфоза "россоблю" під орудою Донадоні: 5 матчів, з яких у 4-х команда забила не менше 2-х голів, 3 перемоги і лише одна поразка. Від зони вильоту відділяє небагато (2 бали), але це ж тільки початок.

Команда туру

 

 

Калініч продовжує погоню за Ігуаїном і не відстає від Роналду

Хорватський форвард "Фіорентини" забив свій 10-й гол, кумедно підставивши ногу-"ключку" під посередній удар партнера. Якби не Ілічіч, який взявся пробивати пенальті, зароблений екс-"дніпрянином", то Калініч би обійшов самого Роналду. У Ніколи, як і в Кріштіану, по 14 матчів у чемпіонаті та 10 голів. "Фіорентина" сповна скористалась осічкою "Наполі" і вискочила на другу сходинку. "Фіалки" не програють у 8-ми офіційних матчах поспіль. Флорентійці реалізували всі 6 пенальті, призначених у ворота їх суперників. Це рекорд нинішнього сезону.

"Мілан" ганьбиться, грає на своєму рівні, чи просто не щастить?

Команда Міхайловіча зупинилась там, де не чекали. Матч "Карпі" - "Мілан" став лише 7-м із 150-и у нинішньому сезоні Серії А, який завершився 0:0. "Россонері" нічого не змогли вдіяти з масованою обороною передостанньої команди чемпіонату Італії. Як поскаржився після матчу Міхайловіч, "міланістам" просто не вистачило фарту. Може, і дійсно, адже "Карпі" вдома раніше затримав суператаку "Наполі"і ледь не відібрав очки в лідера "Інтера". Та все ж втрати очок з аутсайдерами на рівному місці - це та межа, яка відділяє просто симпатичну команду від претендента на повернення в Лігу чемпіонів.

Тарас Котів, Футбол 24