УКР РУС

Кадиров: "Суддя продажна! Козел ти!". Реакція футбольної Росії

19 березня 2013 Читать на русском

Глава Чечні Рамзан Кадиров після вилучення капітана грозненського "Терека" Різвана Уцієва наприкінці матчу РФПЛ проти казанського "Рубіна" по гучному зв'язку оголосив на весь стадіон: "Суддя продажна! Козел ти!".

Спочатку передбачали, що оголошення зробив диктор або інженер зв'язку, але 18-го березня Кадиров зізнався, що суддю образив саме він. Російське видання Лента.ру наводить висловлювання зацікавлених осіб і футбольних експертів про скандал у Грозному.

Колишній арбітр Сергій Хусаїнов: "Це розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Стадіон - це ж футбольний храм".

Колишній футболіст збірної Росії Євген Ловчев: "Виникає питання - що ж буде далі? Як у Грозний повинні приїжджати судді? Їх там кілька років тому, траплялося, били, погрожували, а тепер кличуть козлами. Як вони повинні тепер судити?".

Головний редактор Радіо Спорт Микола Яременко: "Чому не можна за регулярне хамство і провокації, які дозволяють собі працівники стадіону в Грозному, взяти і відлучити регіон від футболу? Для початку на п'ять років. А далі подивитися, чи готове місто знову до футболу".

Віце-президент "Терека" Хайдар Алханов: "Це був крик душі! Важко було за цим спостерігати - скасований гол, несправедлив вилучений гравець ... Так, мікрофон опинився у Рамзана Ахматовича, позаяк він повинен був виступити перед початком матчу. Але сталося хвилинне запізнення, виступ скасували, а мікрофон залишився поруч. У якийсь момент емоції вирвалися назовні".

Колишній футболіст збірної Росії Олександр Панов: "Це безглуздий вчинок мудрої людини".

Голова ради директорів "Анжи" Костянтин Ремчуков: "Чечня не такий звичайний регіон, і футбол там більше, ніж футбол".

Колишній футболіст "Спартака" Валерій Рейнгольд: "Ніякого покарання для клубу не треба. У принципі, нічого серйозного не відбулося: нічого на полі не летіло, ОМОН не залучали".

Коментатор матчу "Терек" - "Рубін" Василь Уткін: "Про суддю ніколи на стадіоні не скандували? "Суддя - під .. ас"? Ви - чим кращі? Різниця-то суто технічна: вам ніхто не дає мікрофон на стадіоні".

Спортивний агент Володимир Абрамов: "Суддя повинен завжди знати, що він - крайній. Завжди все і всі будуть звалювати на нього".

Колишній президент "Спартака" Андрій Червиченко: "Я не бачу в цьому інциденті великого криміналу. Судді іноді м'ячів не зараховують, а іноді просто вбивають команди. Нічого, потерплять, що їх козлами називають".

Виконавчий директор Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Чебан: "Трапилося і сталося - емоції. Людина вже вибачилася".

Головний арбітр матчу "Терек" - "Рубін" Михайло Вілков: "Мені нічого сказати".

При цьому сам глава Чечні Рамзан Кадиров вважає, що діяльність рефері Вілкова потребує детального аналізу, відтак про свої слова анітрохи не шкодує і назад не візьме.