УКР РУС

"Із теперішньою грою Динамо буде важко пройти Лаціо". Юрій Вірт – про те, чого бракує команді Хацкевича

23 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Екс-наставник Вереса коментує для "Футбол 24" жеребкування 1/8 Ліги Європи, а також вчорашній матч Динамо проти АЕКа.

– Отож, Лаціо. Як вам суперник для киян?

– На такому етапі турніру вже немає слабких суперників. Лаціо – команда серйозна. Римляни – серед лідерів чемпіонату Італії, ведуть боротьбу за путівку в Лігу чемпіонів. Тим не менше, Динамо потрібно насамперед дивитися за своєю грою. З тією грою, яку команда Хацкевича показує зараз, буде важко впоратися із Лаціо. Динамо потрібно терміново підтягувати якість. Якщо позаду кияни грають на нуль, то от атакувальні дії залишають бажати кращого. Ми всі прекрасно розуміємо, що тільки початок другої частини сезону, команда лише набирає хід. Але що швидше вона його набере, то більше буде шансів пройти такого суперника, як Лаціо.

Результати жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи 2017/18

Залишається вірити в тренерський штаб Хацкевича, який усе бачить зсередини. Мені цікаво подивитися, як вони впораються, адже наразі, будемо відверті, не дуже якісна гра. Так, є самовіддача, бажання… Але в роботі з м’ячем потрібно серйозно додавати. Вчора ми не побачили ні контролю м’яча, ні швидких виходів з оборони в атаку. Того, що було восени, наразі немає. Сподіваюся, тренери все бачать і працюють над цим. До першого матчу із Лаціо – два тижні. Думаю, Динамо підійде до нього якщо не в оптимальній формі, то у близькій до оптимальної. І тоді ми матимемо підстави вірити, що кияни можуть пройти такого серйозного суперника.

"Хто був найкращим у Динамо? Напевно, удача", – сказав після матчу з АЕКом Віталій Буяльський. Згідні?

– Я вірив у те, що Динамо пройде греків, але та гра, яку вчора продемонстрували кияни, змусила добряче похвилюватися. По-перше, чудово зіграв АЕК, який створив ряд дуже хороших моментів. Дійсно, фортуна була на боці Динамо. Плюс – Бойко кілька разів врятував від голу, Коля Морозюк фантастично вибив м’яч із порожніх воріт. Хочеться вірити, що проти Лаціо, крім фортуни, буде ще й командна гра на високому рівні.

– Як виявилося, Бойко провів матч із травмою. Чи свідчить це про відсутність адекватної заміни на воротарській позиції Динамо?

– Мені важко сказати. У Динамо є чудовий тренер воротарів Михайло Михайлов, який усе це контролює. Якщо Бойко таки зіграв, отже був готовий вийти на поле. Вочевидь, лікарі зробили все можливе й неможливе. На мою думку, із воротарською лінією Динамо все гаразд. У грі Дениса поки що не без помилок, але я це списую на те, що він тривалий час не мав ігрової практики. З кожною грою він додаватиме і, думаю, невдовзі вийде на той рівень, який демонстрував у Дніпрі.

– Гра Дмитра Чигринського вам сподобалася? Чи реальне його повернення у збірну України?

– Однозначно! Андрій Шевченко бачив вчора його гру, він слідкує за Чигринським, адже АЕК йде серед лідерів у чемпіонаті Греції. Про Дмитра вистачає хороших відгуків, тому, думаю, тренерський штаб проаналізує цю інформацію і Чигринський з’явиться у збірній України. Я йому щиро бажаю цього.

Сторінка автора у Facebook

"Так несправедливо!" Грецькі ЗМІ про результат протистояння Динамо та АЕКа