УКР РУС

Із дебютантів у лідери. Анонс суботніх матчів 21 туру Першої ліги

11 квітня 2015
Автор: Дмитро Гончар

На календарі одинадцяте квітня, а це означає, що більшість українських сімей у цю суботу старанно готуються до Великодня, який вже завітає до нас завтра.

Проте з приготуванням до свята своїм родинам не допоможуть футболісти декількох першолігових команд, які змушені відіграти сьогодні два матчі із програми 21 туру, а саме так "пощастило" "Гірнику" та "Сумам", "Тернополю" і "Гірнику-Спорт". Отже поїхали...

"Гірник" - "Суми"

Перший матч, який відкриє цей тур, відбудеться у Кривому Розі. До місцевих "гірників" завітає десята команда чемпіонату - "Суми". Драматичності протистоянню додає те, що суперники знаходяться у таблиці зовсім поряд. Невеличку перевагу у вигляді одного пункту мають гості, в активі яких двадцять п'ять очок, а одразу за ними йде "Гірник", який, безумовно, прагнутиме поквитатись за поразку в першому колі і таким чином перегнати своїх сьогоднішніх опонентів. Нагадаємо, що це буде лише друге протистояння між командами у рамках Першої ліги.

У офіційних матчах сумчани у цьому році здобули лише одну перемогу, проте тут не варто відкидати, той факт, що суперники були далеко не найслабші. Мінімальна поразка від "Олександрії" на останніх хвилинах матчу, як не дивно звучить, це непоганий результат, який показав, що "містяни" можуть грати із лідерами на рівних.

А в останньому турі підопічні Ярошенка напару із "нафтовиками" створили диво-матч, у якому на двох було забито шість голів. Та більше того, сумчани зуміли організувати справжній камбек: програючи по ходу матчу із рахунком 3:1, вони не знітились і зрівняли рахунок, за що сміливо перед гравцями і тренерами цієї команди можна "знімати капелюха".

Криворіжці ж у свою чергу ще в 2015 році не зазнавали смаку гіркоти поразки в чемпіонаті - дві нічиї та одна перемога над "Геліосом". Як результат - до скарбнички команди додалося ще п'ять балів, що дозволило на даний момент посісти комфортне одинадцяте місце для команди, яка тільки нещодавно підвищилась у класі.

Прогноз "Футболу24": 1:1

Прогноз вболівальників:

- Перемога команди "Гірник" 55.13%

- Перемога команди "Суми" 14.26%

- Нічия 30.61%

 

"Гірник-Спорт" - "Тернопіль"

Поєдинок, який повинен стати окрасою туру та, більше того, має дати відповідь на запитання, хто одноосібно займе третє місце. Цікаво, що за таку високу позицію борються команди, які ще рік тому виступали у Другій лізі, а сьогодні вони при вдалому збігу обставин можуть взагалі потрапити у Прем'єр-лігу.

Для "гірників" цей матч повинен стати третім після паузи. У попередніх двох комсомольці програли "Зірці" та здобули мінімальну перемогу у грі проти "Буковини".  Хоча команда із Чернівців перебуває на останньому місці, але і вона зуміла знайти прогалини в обороні підопічних Жабченка. Ніщо інше, як диво врятувало "Гірник-Спорт" від сенсаційної нічиєї з "Буковиною". Якщо "буковинці" зуміли створити моменти біля воріт Ситнікова, то це стовідсотково зможе зробити "Тернопіль". Але тут є одне "але", а саме психологічна підготовка до матчу повинна бути зовсім іншою, ніж до чернівчан, яких минулої неділі комсомольска команда недооцінила. Такій недооцінці у футболі не місце, адже необов'язкова втрата очок може мати надзвичайно велику вартість в кінці сезону.

В історії протистоянь цей матч стане четвертою офіційною зустріччю між командами. Попередні три можуть в актив собі записати тернополяни, які один раз перемогли та двічі зіграли внічию - комсомольці ще жодного разу не перемагали. Чому не зробити це саме сьогодні?

Прогноз "Футболу24": 1:2

Прогноз вболівальників: 

- Перемога команди "Гірник-Спорт" 47.22%

- Перемога команди "Тернопіль" 21.59%

- Нічия 31.2%