УКР РУС

Іванов: Транслятори сказали, що вести подальші переговори будуть вже з новим керівництвом ліги

5 лютого 2016 Читать на русском

За підсумками 3-го засідання робочої групи по формату чемпіонату, генеральний директор Прем'єр-ліги Петро Іванов поспілкувався з журналістами і розповів про прийняті рішення.

Ми прекрасно розуміємо, що кількісний склад учасників визначається критерієм проходження процедури атестації. У нас регламентом передбачена певна процедура ротації клубів, також декларативно закладена норма повернення до формату 16-ти клубів, в разі поліпшення ситуації. Але не передбачили ті форс-мажорні обставини, які і змусили робочу групу розглядати формат 12-ти команд, що на сьогоднішній день має реальні перспективи, він затверджується і розглядається.

Про набрання чинності нововведень

Всі зміни і нововведення стосуються наступного сезону. Були пропозиції розглянути можливість проведення стикових матчів, але всі клуби одноголосно висловилися за те, що при формуванні на другому етапі групи 6-ти команд і вильоті 2-х команд - і так буде достатньо серйозною мотивацією, щоб показувати максимальний результат вже в другій шістці команд .

Про потенційних новачків Прем'єр-ліги

Ми запрошували на цей захід представників ФФУ, був глава атестаційного комітету, який сказав, що вже близько 5-6 клубів першої ліги задекларували своє бажання пройти процедуру атестації за критеріями команд Прем'єр-ліги.

Про концепцію єдиного телевізійного пулу

Всі клуби (принаймні, присутні) підтримали єдиний пул і вже за результатом передачі цих прав - зустрічатися з телетрансляторами, для того щоб якимось чином розглянути концепцію розподілу. Це вже буде покладено на керівництво ліги, після проведення виборів.

Про відсутніх представників клубів

Наприклад, генеральний директор "Дніпра" мені подзвонив сьогодні і сказав, що не зміг вилетіти, оскільки аеропорт був закритий, але він був на зв'язку і активно в телефонному режимі висловлював свою позицію з питань засідання. Не було "Металіста", "Ворскли", "Волині", але знову ж таки, їх відсутність пов'язана з технічними моментами, але не з ігноруванням цього процесу.

Про вибір президента ліги

По суті, сьогодні ми говоримо, що було фінальне засідання, за результатами якого матеріали будуть підготовлені й направлені в клуби та будуть затверджуватися вже на загальних зборах. Якоїсь прив'язки до виборів дана робоча група не має. А ось питання обговорення комерційних моментів - дійсно пов'язане з новим керівництвом. Транслятори сказали, що вести подальші переговори про майбутнє, напевно, вже потрібно з новим президентом ліги.