УКР РУС

Іванов: Кому вигідно роздмухувати скандал навколо домашніх матчів "Шахтаря"?

13 серпня 2015 Читать на русском

Генеральний директор УПЛ Петро Іванов повідомив, що Прем'єр-ліга надала "Шахтарю" дозвіл проводити домашні матчі в інших містах окрім Львова.

"Шахтар" проводитиме матч проти "Дніпра" на "Чорноморці". І немає ніяких підстав для того, щоб йому завадити це зробити. Є стадіони, які внесені до реєстру Прем'єр-ліги. На них може грати кожен клуб, який цього захоче, домовиться з господарем арени і вчасно повідомить про це УПЛ.

Наприклад, так у минулому сезоні проводилися матчі на "Оболонь-Арені" ("Шахтаря" з "Іллічівцем" та "Карпатами") і на "Метеорі" ("Іллічівця" з "Волинню" та іншими командами), що не були заявлені цими клубами, як домашні. До речі, такими є тільки споруди, які знаходяться за адресою реєстрації клубів.

Тобто для "Шахтаря" це "Донбас Арена", для "Зорі" - "Авангард". "Динамо" і зовсім обидва матчі з "Олімпіком" в Кубку зіграло у себе вдома.

Поставлю зустрічне запитання. Ви не замислювалися, кому вигідно роздмухувати скандал з нічого? Адже "Дніпро", суперник "Шахтаря", - не проти. "Чорноморець", господар стадіону - теж. Був би журналістом, обов'язково провів розслідування і пошукав, хто ці невідомі сили", - сказав Іванов.

Нагадаємо, "Шахтар" переніс домашній матч з "Дніпром" на стадіон "Чорноморець", що суперечить регламенту УПЛ.