УКР РУС

Італійська прокуратура вважає матч "Барі" - "Лечче" договірним

7 березня 2012 Читать на русском

В італійському футболі - новий скандал. Прокуратура Барі вважає, що тамтешні футболісти навмисне програли матч минулого чемпіонату проти "Лечче".

Географічні сусіди зустрічалися в передостанньому турі Серії А. До того часу "Барі" вже втратив нагоду залишитися в еліті, втіхою для вболівальників мала стати хіба що перемога в дербі.

"Лечче" також плентався внизу таблиці. А останньому турі "жовто-червоні" повинні були грати з "Лаціо" і не бажали переносити момент істини на гру проти суперника з єврокубковими амбіціями. Матч закінчився з рахунком 0:2, а гравці "Барі", що забезпечили суперникам перемогу, розділили між собою 300 тисяч євро. Принаймні в цьому впевнені працівники прокуратури.

До слова, матч останнього туру між "Лечче" та "Лаціо" також під підозрою. Тепер уже "жовто-червоні" могли собі спокійнісінько дозволити поразку за гроші, що дарувала "лаціаллі" путівку в єврокубки. Пристальної уваги прокуратури заслужила й ще одна гра.

Йдеться про поєдинок 34 туру між "Барі" та "Сампдорією". Нагадаємо, останній корупційний футбольний скандал на Аппенінському півострові розгорівся у 2006 році. Тоді "Ювентус" перевели до Серії Б, а з "Мілана", "Лаціо", "Фіорентини" та "Реджини" зняли очки.