УКР РУС

Італія втримала перемогу над Угорщиною – перший тріумф "Скуадри" в Лізі націй, гості не змогли створити другу сенсацію

7 червня 2022 Читать на русском

Збірні Італії та Угорщини (2:1) зійшлися у другому турі Ліги націй 2022/23. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

У першому турі угорці сенсаційно обіграли Англію, а підопічні Роберто Манчіні вдома поділили очки з Німеччиною. Відповідно, до поєдинку в Чезені Угорщина підходила сенсаційним лідером третьої групи Ліги А, але чинним чемпіонам Європи була потрібна реабілітація після розгрому від Аргентини у Фіналіссімі-2022.

У першому таймі обидві команди мали нагоди відзначитися. І Дібуш, і Доннарумма змушені були вступати в гру. Нулі на табло трималися до 30-ї хвилини – шедевр вдався Ніколо Бареллі. Півзахисник Інтера після пасу Леонардо Спінаццоли класно пробив у дальню дев'ятку. Дібуш зачепив м'яч, але відбити не зумів.

"Скуадра Адзурра" продовжила домінувати і перед свистком на перерву забила вдруге. Все зробив Політано, який обіграв суперника і з гострого кута покотив у центр штрафного на Пеллегріні. Лоренцо пробив повз кіпера – 2:0.

По перерві італійці відзначилися втретє – щоправда, у власні ворота. Джанлука Манчіні зрізав м'яч у власні ворота після прострілу з флангу. Цей гол додав упевненості угорцям – команда Марко Россі активно пішла вперед і могла зрівняти, але Доннарумма був на місці.

На останні хвилини гри Манчіні кинув у бій дебютанта Алессіо Дзербіна з Фрозіноне. Одразу після цього Белотті міг знімати всі питання, проте пробив у воротаря. Зрештою, рахунок 2:1 став остаточним. Італія набрала 4 очки та очолює групу. Угорщина набрала 3 очки у двох турах, Англія з одним балом, Німеччина – з двома.

Англія врятувала нічию з Німеччиною – Кейн забив ювілейний гол і став другим бомбардиром в історії збірної