УКР РУС

Італія – Україна: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка

9 жовтня 2018 Читать на русском

Наставник збірної України Андрій Шевченко відповів на питання журналістів перед товариським матчем проти Італії.

Товариські матчі
завершено
-

"Я дуже радий повернутися до Італії в якості тренера. Ця країна дала мені дуже багато. І я сподіваюся, що моя команда завтра на цьому стадіоні покаже, як дійсно вміє грати.

Звичайно, наша команда, як і італійська, має певні кадрові проблеми. Гравці виступають в різних чемпіонатах, що створює певні складнощі. Також не буде з нами завтра Ярмоленка. Але, попри все це, ми будемо намагатися постати сильною командою та показати дуже хороший футбол.

Криза італійців або Завдяки чому Україна може перемогти "Скуадру Адзурру"

Чи визначився я вже зі стартовим складом на завтрашній матч? Відповідь у першу чергу повинні дати самі гравці на футбольному полі. Є футболісти, які мають певні проблеми. Тому сьогоднішнє тренування дуже важливе. Подивимося під час заняття, в якому стані вони зараз перебувають. Деякі тільки сьогодні приєдналися до нас, вони виступають у різних європейських чемпіонатах. Будемо спостерігати, якою буде їхня реакція на футбольному полі, і вже потім будемо приймати рішення щодо складу.

У збірній України переважають гравці Шахтаря? Шахтар – це дуже сильна команда, одна з найсильніших в Україні. Тому ми широко використовуємо гравців цього клубу. Мені дуже прикро, що деякі з українських футболістів не мають постійного місця в складі своїх зарубіжних клубів. Можливо, український національний чемпіонат останнім часом трохи втратив свій рівень. Італія – дуже сильний суперник, але завтра на полі ми будемо боротися.

Шевченко, Шовковський та Пятов вшанували пам’ять загиблих у трагедії в Генуї

Я дуже гордий бути тренером національної команди України. Відчуваю дуже велику відповідальність. Я прийшов до збірної після невдалого виступу в чемпіонаті Європи 2016 року. Було дуже нелегко сформувати нову команду, підняти дух колективу, змінити повністю всю структуру гри. На жаль, ми програли в кваліфікації чемпіонату світу Хорватії, яка згодом грала у фіналі мундіалю. Але, на мою думку, ми показали якісну гру в тому відбірному турнірі. Я бачу потенціал багатьох гравців, і це налаштовує мене дуже позитивно. Моє головне завдання – показати хороший результат, і ми зробили це в останніх матчах Ліги націй. Головна мета, як я вже казав, – вивести збірну на Євро-2020", – цитує Шевченка офіційний сайт ФФУ.