УКР РУС

Італія – Швеція: анонс матчу відбору до ЧС-2018

13 листопада 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу плей-офф відбору до ЧС-2018, в якому Італія зробить все можливе, щоб прорватися крізь Швецію на світову першість.

Італія – Швеція

13 листопада, 21:45, Мілан, "Сан-Сіро"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

У збірної Італії проблеми, це очевидно. Не менш очевидно, що Джанп'єро Вентура не здатен їх вирішити. Щоб перелічити всі спірні рішення 69-річного спеціаліста в цьому відборі, не вистачить пальців двох рук. Складається враження, що наставник Скуадри не моніторить виступи футболістів у клубах, а стартовий склад вибирає за інтуїцією. Як і схему 4-4-2, за якою команда показувала відносно убогий футбол у груповому етапі, адже збірникам вона чужа, в їхніх клубах так не грають.

Буффон: Потрібно не дозволити собі звикнути до посередності

В першому матчі плей-офф головний тренер нарешті відмовився від цієї схеми, але все одно зіграв з Іммобіле та Белотті на вістрі, а форварди прогнозовано залишилися відрізаними від партнерів. Вентура неодноразово засуджувався за використання пари однотипних нападників, як і за ігнорування одного з найкращих хавбеків Серії А Жоржінью. Оскільки Верратті в Швеції заробив дискваліфікацію, наставник все ж мусить звернутися до послуг етнічного бразильця на матч-відповідь.

Італія привезла з виїзду мінімальну поразку – забив Йоханссон. 0:1 відіграти більш ніж реально – Швеція далеко не настільки потужна, та й певні моменти на "Френдс Арені" гості таки створили. Скуадра Адзурра, в першу чергу, повинна перемогти сама себе, показати свій клас. Скандинави ж спробують відстояти хитку перевагу. Навіть якщо італійці знову будуть неефективними в роботі з м'ячем – шведи оборонятимуться максимальним числом.

Андерссон: Це лише півдороги до успіху

На "Сан-Сіро" очікується аншлаг – 80 тисяч вболівальників. Для них та для багатьох мільйонів фанів непотрапляння Скуадри на чемпіонат світу стане трагедією, а от самій збірній це може піти на користь. Можливо, лише такою дорогою ціною італійські футбольні чини визнають кризу національного футболу та вдадуться до різких кроків. Однак сьогодні партнери все ж спробують допомогти Джанлуїджі Буффону вшосте вийти на Мундіаль.