УКР РУС

Історія чемпіонатів Європи у фотографіях. Іспанія-1964: Луїс Суарес - найкращий, "фашист" Франко і звільнення за 2-е місце

29 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" зібрав рідкісні архівні фото, які зберегли моменти 2-го в історії Кубка Європи з футболу.

"Футбол 24" продовжує цикл публікацій, присвячених Євро-2016, що стартує влітку. Ми вам не розкажемо, а краще - покажемо. Про перший в історії чемпіонат Європи (тоді мав назву Кубка Націй) 1960-го у Франції - тут. На черзі - 2-й за рахунком турнір, який відбувався у 1964 році в іспанських Барселоні і Мадриді.

Старий-добрий "Сантьяго Бернабеу"

Фінал. Іспанія - СРСР - 2:1. Переда відкриває рахунок. Впізнаєте мадридський стадіон "Сантьяго Бернабеу"? Незвично виглядає без рекламних банерів, чи не так?

Луїс Суарес - the best!

На цьому фото ви з легкістю знайдете знаменитого форварда "Барселони" Луїса Суареса. Не знайшли? А він тут є! Але не уругваєць, а повний його тезка-іспанець, володар "Золотого м'яча" кращому гравцеві Європи 1960 року. Другий справа у нижньому ряду, серед партнерів по збірній Іспанії.

Мессі, ти?!

Це фото до Євро-1964 стосунку не має. Просто дуже вже прикольне! Тут збірна Іспанії грає проти Аргентини. Луїса Суареса ви впізнали. Але його суперник-аргентинець вам точно нікого не нагадує зовні? На Лео Мессі зовсім не схожий?

Кубок Європи 1964 року

1/2 фіналу: Іспанія - Угорщина - 2:1 (у додатковий час), СРСР - Данія - 3:0.
Матч за 3-е місце: Угорщина - Данія - 3:1 (у додатковий час).
Фінал: Іспанія - СРСР - 2:1.

Квиток - просто папір

Квиток на фінал Кубка націй 1964 року. Ні штрих-кодів тобі, ні голограм - просто папір. От би наші "фальшивобілетники" розгулялися б!

"Срібло" Євро? Звільнити!

За 2-е місце на Євро - звільнення. О часи, о звичаї!

Франко на стадіоні - не до добра

У вищевказаній постанові не була названа головна причина звільнення Старостіна і Бєскова. Вона - на фото: це "Каудільо" (правитель) Іспанії Франсіско Франко, якого в СРСР називали "фашистським диктатором". Він був на фінальному матчі, і керівництво КПРС розлютив той факт, що футболісти примудрилися програти матч на очах у Франко. Це було розцінено, як ганьба. "Оргвисновки" не змусили себе довго чекати.

"Король"-Лев

Воротар Лев Яшин брав участь у цьому турнірі в ранзі чинного володаря "Золотого м'яча" -1963. Йому і вручили приз лише за кілька тижнів до турніру в Іспанії.

А німці де?

Майбутній триразовий чемпіон Європи, збірна Німеччини, Євро-1964 пропустила. У зв'язку з тим, що німецьким гравцям треба було ретельно підготуватися... до старту Бундесліги. Цей турнір якраз був створений у 1964 році. На фото - м'яч з автографами футболістів клубів, які взяли участь в дебютному сезоні.

Нічого, вони згодом надолужать згаяне.

Далі буде.

Руслан Меженський, Футбол 24

Історія чемпіонатів Європи у фотографіях. Франція-1960: Москва проти "хунти", воротарі у кепках і судді-товстуни