УКР РУС

Іспанці чи італійці? Хорвати чи ірландці? Матчі групи С. Прев'ю

10 червня 2012 Читать на русском

Чемпіони готові до захисту титулу. Сьогодні розпочне свій шлях на ЄВРО-2012 чинний володар Кубка Анрі Делоне національна збірна Іспанії.

Утім час на розігрів у Червоної Фурії навряд чи буде. У дебютному ж матчі на турнірі команду Вісенте Дель Боске чекає потенційно найнебезпечніший суперник у групі - збірна Італії.

На минулому Євро іспанці зустрілись із "Скуадрою Адзурою" у чвертьфіналі і лише у серії пенальті зуміли пробитись до півфіналу.

“Початок турніру завжди дуже важливий, а особливо тоді, коли у групі лише чотири команди. Дуже важливо здобути перемогу у першій грі. Ми пам’ятаємо, що на останньому мундіалі стартували із поразки. Цього разу сподіваємось на вдалий початок”, - каже головний тренер збірної Іспанії Вісенте Дель Боске.

 

 

 

“На даний момент збірна Іспанії - найсильніша на континенті. Вони не бояться жодного суперника. У нас же є гравці, досвід яких може зіграти ключову роль на турнірі. Окремо виділю у складі нашої команди Маріо Балотеллі. Він саме той футболіст, який може вирішити долю матчу”, - каже капітан збірної Італії Джанлуїджі Буффон.

У іншому матчі групи стосунки з’ясують номінальні її аутсайдери - хорвати та ірландці. Менше року тому суперники зустрічалися у товариській грі і тоді сильнішого не виявили. Наставник хлопців у зеленому Джовані Трапатоні переконаний, що і цього разу дуель видасться бойовою.

      

“Хорватія попереду нас у рейтингу, однак ми зустрічалися з ними в товариському матчі, який завершився нічиєю. У них багато футболістів із Англії, Німеччини. Я особисто знайомий із багатьма гравцями. Та наша команда добре знає суперника і цей поєдинок однозначно не з тих, чий результат можна спрогнозувати наперед”, - каже головний тренер збірної Ірландії Джованні Траппатоні.

А от тренер хорватів Славен Біліч не надає матчу проти ірландців важливого турнірного статусу. Мовляв, попереду після цього ще два матчі. А Іспанія з Італією далеко не непереможні суперники.

          

“Ірландія та Хорватія можуть щонайменше полоскотати нерви фаворитам Іспанії та Італії. Тож, насправді, перша гра нічого не вирішує. Звісно, вона може наблизити чи віддалити вас від виходу в плей-оф. Та все одно, усе вирішиться згодом. Як би там не було ми поважаємо наших суперників, однак знаємо за рахунок чого їх можна здолати”, - каже головний тренер збірної Хорватії Славен Біліч.

З радісних звісток для ірландців - повернення у стрій основного кіпера Шея Гівена, а от у хорватів лазарет і так пустував. Тож о 21.45 на поле стадіону у Познані зможуть вийти найкращі футболісти обох країн.