УКР РУС

Іспанське дербі й дорога "Ювентуса" додому. Анонс півфіналів Ліги Європи

24 квітня 2014 Читать на русском

Сьогодні команди зіграють перші матчі півфіналу Ліги Європи. "Севілья" поміряється силами із співвітчизниками з "Валенсії", а "Ювентус" завітає в гості до чемпіона Португалії "Бенфіки".


"Севілья" - "Валенсія"

22.05. "Рамон Санчес-Пісхуан", Севілья. Арбітр – Дамір Скоміна (Словенія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", онлайн-трансляцію читайте на сайті "ФУТБОЛ 24"

Для обох команд це буде вже не перша зустріч між собою у цьому сезоні. І "кажани" знають, як здобувати позитивний для себе результат на газоні стадіону "Рамон Санчес-Пісхуан". Близько двох місяців тому у рамках Прімери команди в Севільї розписали мирову з рахунком 0:0. Такий, рахунок, був би для гравців "Валенсії" дуже хорошим, враховуючи останній їхній виїзд у Лізі Європи до "Базеля".

Однак "кажани" показали, що який би не був рахунок у першому матчі, все вирішиться на "Месталії". Фантастичний камбек у чвертьфіналі проти "Базеля" змушує команду Унаї Емері з усією серйозністю готуватися до матчу проти "Валенсії" вже зараз. А для підопічних Піцці Ліга Європи лишається чи не єдиним шансом врятувати сезон і останньою можливістю здобути хоч якийсь трофей цього року. Для "Севільї" це також останній шанс здобути трофей. Проте андалусійці ще можуть сподіватися на четверту сходинку Прімери і кваліфікацію Ліги чемпіонів наступного сезону. Тому для них цей матч може й не матиме такої ваги, як для "Валенсії".

Щодо останніх матчів команд, то в 34 турі чемпіонату команди провели зовсім різні матчі, хоча й зустрічалися з командами одного рівня. Підопічні Піцці не змогли переграти "Осасуну", яка бореться за збереження прописки у Прімері. "Валенсія" розійшлася миром з рахунком 1:1. А "Севілья" каменя на камені не лишила від "Гранади". Команда Унаї Емері відвантажила 4 "сухих" м’ячі. Тому севільці мають буди дещо у кращу настрої перед цим матчем. До того ж "червоно-білі" у квітні ще не знали гіркоти поразки. А от "кажани" у цьому місяці пребувають не у найкращій формі: лише одна перемога над "Ельче".

"Бенфіка" - "Ювентус"

22.05. "Ештадіу да Луж", Лісабон. Арбітр – Джюнейт Чакир (Туреччина)

Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн-трансляцію читайте на сайті "ФУТБОЛ 24"

У столиці Португалії зустрінуться два чемпіони. Якщо "орли" вже офіційно оформили своє чемпіонство, то "Стара Сеньйора" без п’яти хвилин перша команда Італії сезону 2013/2014. Тому футболісти обох клубів можуть зосередитися на цьому протистоянні. Тим паче, що для "б’янконері" додатковим стимулом буде те, що фінал Ліги Європи відбудеться на рідному стадіоні в Турині.

Зупинити за крок від дому "Юве" може "Бенфіка", яка перебуває на хвилі емоційного піднесення після здобуття чемпіонства. Жорже Жезушу потрібно лише цю енергію спрямувати в правильне русло. Тим паче, що гравці можуть сконцентруватися виключно на матчах проти "Ювентуса". Та й  підопічні Антоніо Конте можуть зосередитися виключно на матчах з "орлами". А здобути чемпіонство лишається справою техніки. Тому на "Ештадіу да Луж" нас чекає цікаве протистояння, можна сказати, двох новоспечених чемпіонів.

Окрім того, що "Бенфіка" може зосередитися виключно на єврокубкових матчах, так лісабонці не програли в цьому 2014 році жодного матчу ні в чемпіонаті, ні в Лізі Європи. Якщо "Ювентус" не може похвалитися таким досягненням у Серії А (з одним уточненням: не можна порівнювати чемпіонати Італії та Португалії), але на європейській арені також жодному із суперників не вдавалося засмутити "Стару Сеньйору". Тому цілком можливо, що сьогодні ми побачимо першу поразку однієї з команд. А якщо не сьогодні, то вже точно у матчі-відповіді.