УКР РУС

Скандал зі скасованим голом і слаломний прохід Назаренка у відеоогляді матчу Іспанія U-21 – Україна U-21 – 2:2fire

28 червня 2023 Читать на русском

Іспанія U-21 та Україна U-21 розіграли вогняну нічию в матчі 3-го туру групового етапу молодіжного Євро-2023 (2:2). Дивіться голи та огляд матчу на Футбол 24.

Стартові склади обох команд дали зрозуміти: тренерам Іспанії та України не так важливе перше місце, скільки ігрова практика для резервістів. Але який же матч видали гравці з меншою кількістю ігрового часу! Ця зустріч поповнила скарбничку суперечливих епізодів Євро-2023 – в УЄФА, напевно, вже тисячу разів пошкодували, що вирішили впровадити систему VAR тільки зі стадії 1/4 фіналу.

Україна на останніх хвилинах втратила перемогу над Іспанією – бойова нічия зберегла шанси на Олімпіаду

На 19-й хвилині трапився найбільш суперечливий епізод зустрічі – Рікельме скористався помилкою воротаря Руслана Нещерета і відправив м'яч у сітку, але головний арбітр матчу взяття воріт скасував. У трансляції на відеоповторах порушення правил не помітно – можливо, арбітр побачив дотик півзахисника збірної Іспанії до Нещерета, коли воротар Динамо вводив м'яч у гру.

Команда Руслана Ротаня двічі виходила вперед: Богдан В'юнник забив гол у роздягальню з передачі Олександра Назаренка після слаломного проходу останнього, а Георгій Судаков реалізував пенальті ближче до кінця зустрічі. Іспанці відповіли голами на початку і наприкінці другого тайму, причому в обох випадках не найкращим чином зіграв Сирота: спочатку захисник Динамо "підставив" Желізка, від якого м'яч залетів у свої ворота, а потім не зміг зашкодити відзначитися Абелю Руїсу.