УКР РУС

Іспанія U-21 – Швейцарія U-21: анонс матчу Євро-2023

1 липня 2023 Читать на русском

Молодіжна збірна Іспанії у чвертьфінальному матчі Євро-2023 зіграє проти однолітків зі Швейцарії. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24".

Збірна Іспанії U-21 провела доволі переконливий груповий етап, вигравши квартет з Україною, Хорватією й Румунією. При цьому відчувалося, що "Фурія Роха" грала із запасом. Це було помітно і по характеру матчів, і по вибору складу.

Санті Денія постійно застосовує ротацію. Це й не дивно – заявка настільки потужна, що на більшості позицій немає явно основного та явно запасного гравця. Наприклад, у матчі з українцями вийшов "резервний склад", але в цьому резерві 8 польових футболістів провели 259 поєдинків у Ла Лізі. Навіть забивний Габріель Вейга, за якого торгується Ліверпуль, не грає повні матчі.

Стиль і силу збірної Іспанії U-21 всім зрозумілий. Технічна команда, яка грає у високій інтенсивності й грамотно навчена позиційній роботі (і пресингу). Через кілька років про цю молодіжку писатимуть, що з неї вийшли такі-то й такі суперзірки.

"Фурія Роха" є одним із фаворитів на Євро-2023. "Фурії" не звикати до цього статусу, адже піренейці виграли вже п'ять молодіжних чемпіонатів Європи. До речі, у випадку проходу в півфінал саме піренейці будуть суперниками України – звісно, якщо ми теж туди пройдемо.

Поки ж Іспанії U-21 необхідно переграти швейцарців. "Наті" потрапили у чвертьфінал завдяки щасливому збігу обставин. Підопічні Патріка Рамена у першому турі здобули вольову перемогу над Норвегією U-21, але потім програли Франції та Італії. У підсумку, альпійці, скандинави й "Скуадра" набрали по три очки.

Якби по три залікових бали набрали тільки Швейцарія та Італія, то попереду були б апеннінці, однак втручання норвежців змусило рахувати додаткові показники у форматі "міні-турніру". За його підсумками вище за інших опинилися "наті", хоча все це не стало б можливим без грубої помилки арбітрів – у першому турі італійцям не зарахували чистий гол у ворота Франції.

"Скуадра" демонструвала дуже потужний футбол, але недооцінювати Швейцарію U-21 теж не варто. Команда забивала у кожному матчі, причому з тими ж італійцями влаштували перестрілку (2:3). З французами підопічні Патріка Рамена грали внічию до 65-ї хвилини (але потім стався розгром 1:4). Словом, колектив зубастий.

За іменами ця молодіжка далеко не найсильніша в історії швейцарського футболу. Більшість гравців – ноунейми з місцевого чемпіонату, але декілька серйозних виконавців тут є. Особливо небезпечним є Зекі Амдуні, який у Лізі конференцій 2022/23 став другим бомбардиром (7 голів за Базель). Його одноклубник Дан Ндоє забив два голи на Євро-2023.

Також уваги заслуговує парочка з Цюріха – Бесір Омерджіч та Бледіан Краснічі. Перший вже три роки виступає за національну збірну, а другий має досвід Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Загалом, система підготовки місцевих футболістів завжди викликала повагу, тож грати впівноги для Іспанії ризиковано. Швейцарія може здивувати.

Кадрова ситуація

Травмовані:

Дискваліфіковані:

Орієнтовні склади на матч Іспанія U-21 – Швейцарія U-21

Іспанія U-21: Тенас – Мартінес, Паредес, Пачеко, Міранда – Бланко, Вейга – Родрі, Сансет, С. Гомес – Руїс

Швейцарія U-21: Сайпі – Блум, Стерджу, Аменда, Вуйоз – Джашарі, Рідер – Малес, Імері, Ндоє – Амдуні

Прогноз "Футбол 24" – 3:1

Іспанія U-21 є безумовним фаворитом. Коефіцієнт на її перемогу в шість разів нижчий, ніж на тріумф альпійців. Звісно, на молодіжному рівні гучний статус вирішує не так багато, як на дорослому – але "Фурія Роха" привезла занадто зрілу для цього турніру команду. Майже всі її виконавці вже декілька років грають у основі клубів Ла Ліги.

Швейцарія U-21 зубаста, але прохід у чвертьфінал для "наті" був подарунком долі. Далі пройде сильніший – а Іспанія U-21 сильніша на декілька порядків.

Грузія U-21 – Ізраїль U-21: анонс матчу Євро-2023