УКР РУС

Іспанія переграла Швейцарію й здобула першу перемогу в Лізі націй, Португалія завдяки Бернарду Сілві здолала Чехію

9 червня 2022 Читать на русском

Фаворити групи 2 Ліги А в рамках 3-го туру Ліги націй здобули ліниві перемоги, захопивши лідерство у квартеті. Звіт читайте на "Футбол 24".

Ліга націй 2022/23, Ліга А, Група 2, 3-й тур

Швейцарія – Іспанія – 0:1

Голи: Сарабія, 13

Португалія – Чехія – 2:0

Голи: Канселу, 33, Гедеш, 38

Збірні Чехії та Іспанії провалили старт Ліги націй – "Фурія Роха" розписала нічиї з португальцями та чехами, а "наті" програли обом із сумарним рахунком 1:6. В таких умовах команди влаштовувала тільки перемога, однак веселого футболу в Женеві вболівальники не побачили. Підопічні Луїса Енріке зосередились на контролі м'яча, володіючи ним 74% часу в першому таймі й 58% в другому. Точність передач сягала 90%. Господарі в таких умовах шукали шанс у контратаках та на стандартах.

Ліга націй: Холанд і Сьорлот не дотиснули Словенію, Швеція вдома програла Сербії

До перерви було створено всього два вартих уваги моменти. Швейцарці на 7-й хвилині вимагали пенальті за влучання м'яча в руку Пау Торресу, однак VAR не побачив у цьому фолу. Іспанці ж відповіли голом: контрпресинг на 13-й хвилині завершився відбиранням м'яча перед штрафним, вриванням Дієго Льоренте на правий край та прострілом вздовж лінії воротарського – Сарабія замкнув у дотик. 0:1! От і вся гострота в нудному й нікому не потрібному таймі.

По перерві швейцарці сильно додали в активності, високо пресингуючи суперника й кілька разів пробивши у площину воріт. Був наміть епізод, у якому Шакірі ледь не перекинув Сімона, однак загалом нічого схожого на гольову нагоду "наті" не створили. Іспанці відповіли тим же самим. Зрештою, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу "Фурії Рохи" – першу в новому розіграші Ліги націй!

У паралельному поєдинку на стадіоні Да Луж збірні Португалії та Чехії боролися за лідерство в групі 2. Підопічні Фернанду Сантуша володіли явною перевагою в першому таймі, однак дебютний момент створили гості – це Кухта на 31-й хвилині відгукнувся на передачу від Гложека, пробивши з лівого краю карного майданчика. Кошта парирував ногою, а його партнери швидко покарали суперника за марнотратство. На 33-й хвилині Канселу відкрив рахунок, розстрілявши ворота з правого кута воротарського після проникного пасу від Бернарду Сілви, а на 38-й Гедеш провів другий гол. Асистентом знову став Бернарду. 2:0!

В другому таймі Португалія відверто забила на футбол, огризнувшись всього двома простенькими ударами в руки голкіперу. Чехи ж змарнували дві прекрасні нагоди відродили інтригу. На 61 хвилині Гложек розігнав контру через центр і віддав передачу на правий край штрафного, звідки вистрілив Юречка – повз ближню стійку! На 87-й же свіжий Влканова відібрав м'яч у Невеша й пробив з лівого кута штрафного, однак і тут сфера розминулася з каркасом.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу господарів. Таким чином, Португалія захопила лідерство в групі 2, набравши 7 очок. Іспанія йде другою, маючи в активі 5 залікових балів, а Чехія відстає на один пункт. Збірна Швейцарії замикає квартет з нулем очок.

Ліга націй: Цітаішвілі з Грузією замахнулись на підвищення, Греція продовжила суху переможну серію