УКР РУС

Іспанія не їде на ЧС-2018, Роналду відмовився від "Золотого м'яча". Як іспанські ЗМІ феєрили у "день дурня"

28 грудня 2017 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Іспанія славно відзначила "Día de los Santos Inocentes", який припадає на 28 грудня. У цей день усі традиційно намагаються багато жартувати та пошити один одного у дурні. "Футбол 24" зібрав найкращі фейки іспанських ЗМІ та клубів, які наробили галасу у всьому світі.

Беззаперечною "бомбою" дня стала новина на іспаномовній версії порталу 90min.com про те, що, увага, Іспанія не їде на чемпіонат світу-2018 через "справу Вільяра". Ну ви ж пам'ятаєте, як зовсім нещодавно ФІФА лякала іспанців можливим відстороненням від усіх змагань під своєю егідою через втручання держави у справи Королівської федерації футболу (RFEF). 90min.com вдарив, що називається по-болючому. А виглядало все досить правдоподібно, оскільки повелись на такий жарт навіть деякі авторитетні російськомовні видання.

"Лікар сказав, що я вже не зіграю на Мундіалі, але знову зможу ходити". Неймар – про найскладніший момент у своїй кар'єрі та фаворитів ЧС-2018

І так, повернемось до персони вищезгаданого Вільяра. Авторитетне мадридське видання AS також покепкувало зі своїх читачів новиною про те, що екс-президент RFEF залишить у спокої іспанську федерацію, якщо його зроблять шефом VAR (система відеоповторів).

А тепер вирушимо у Каталонію. Тут хедлайнером "концерту" стало видання Mundo Deportivo. Мушу зізнатись, що навіть я, ваш покірний слуга, спросоння та без чашки кави, не одразу впіймав суть шедеврального фейку – "Роналду відмовився" від "Золого м'яча". Зацініть самі, як серйозно усе написано та розписано:

"Після Ель Класіко Кріштіану був просто розчавленим. У роздягальні він заявив своїм партнерам, що не заслужив на "Золотий м'яч та збирається його повернути. Найбільш авторитетні гравці команди попросили португальця не гарячкувати та добре обдумати своє рішення під час різдвяної відпустки. Однак у сімейному колі Роналду лише затвердив свою позицію та повідомив директору France Football, що повертає нагороду: "Я поспішив сказати, що є найкращим гравцем в історії, але у матчі Реал – Барселона вся планета знову пересвідчилась – Мессі №1. Я не заслуговую на "Золотий м'яч", – нахабно "розводить" свою численну аудиторію рупор каталонської преси. Блискуча робота, хіба ні?

Поки в Каталонії вчергове, але вже не без приводу, кепкували над Роналду, в Мадриді португальцеві "підшукали" нового партнера по атаці, яким має стати Давід Вілья. Фейковий ексклюзив видало Радіо Onda Cero.

А тепер, до вашої уваги, справжня рвань від Ейбара. Баскський клуб повідомив про трансфер першого зимового новачка, яким став собака Маноліто. До слова, він належить хавбеку команди Дані Гарсії.

Леганес у "день дурня" нахабно перетворив поле стадіону "Бутарке" на ковзанку. Та ще й виставив своїм фанам ціни: власники абонементів можуть покататись до 3 січня всього за 5 євро.

Ну і на завершення звітаємо у Севілью. Захисник Бетіса Антоніо Барраган заявив у твіттері, що його партнери по команді Хоакін та Серхіо Леон відкривають тенісний клуб. Мало того, що відкривають, так ще й самі проводитимуть заняття! Не важко здогадатись, хто і кому програв спаринг на корті...