УКР РУС

Іспанія – Україна: передматчева прес-конференція Ротаня – травми Мудрика і ще 2 гравців та план знешкодження суперника

26 червня 2023 Читать на русском

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань поспілкувався з журналістами перед поєдинком з Іспанією на груповому етапі Євро-2023.

"Що стосується кадрових питань, на даний момент лікарі працюють з Михайлом Мудриком. Є невеликі ушкодження в Олексія Сича та в Максима Таловєрова, але думаю, що вони не завадять зіграти в завтрашньому матчі.

Троє гравців збірної України потрапили у символічну збірну 2-го туру Євро-2023

Що очікую від матчу з Іспанією? Думаю, що поєдинок буде трошки іншим, дві команди вирішили питання з виходом у чвертьфінал. Скоріш за все, і ми, і іспанці проведемо невелику ротацію. Ми добре знаємо одне одного, що іспанці грають у структурний, агресивний футбол у третій зоні, прекрасно це розуміємо. Вони мають у складі дуже гарних виконавців.

Коли тільки відбулось жеребкування, я казав, що Іспанія є фаворитом нашої групи. Це дуже сильна команда з сильними виконавцями. Думаю, матч буде виснажливим для нас, іспанці будуть більше контролювати м'яч, але ми не повинні відходити від своєї гри, структури та нав'язати супернику свою гру через жорсткіші дії в центрі поля, контроль м'яча. У цій грі через спеку вирішальним стане характер команд.

Як налаштовуємо команду, щоб вона не почувалась андердогами? Матч з Іспанією вирішальний, щоб розподілити перші місця в групі. Що на нас, що на іспанців нема тиску щодо виходу з групи, але це гарний спосіб проявити свої якості, бути професіоналом. Потрібно не просто зіграти, кожному гравцю треба знаходити мотивацію. Правильно сказав Анатолій (Трубін – прим.), якщо такі поєдинки будуть кожну гру, то рівень команди як в цілому, так і кожного гравця буде підвищуватись. Ми повинні бути психологічно налаштовані, фізично. Завтра не тисне результат ні на кого, потрібно показувати нашу гру з сильним суперником, зіграти не на результат, а для вболівальника.

Лідер молодіжної збірної України відреагував на інтерес з боку клубів Бундесліги

Перемога в завтрашньому матчі може стати бонусом у підготовці до 1/4 фіналу? (перше місце зіграє в Бухаресті, а друге вирушить у Клуж – прим.) Так, дійсно, перемога завтра є бонусом, не треба буде здійснювати зайві переїзди чи перельоти. Але не потрібно зараз обирати суперника, який нам дістанеться, – нам у будь-якому випадку дістанеться команда, до якої треба максимально серйозно поставитись.

Не треба міркувати, як буде краще або ні. Після завтрашнього матчу ми отримаємо своє місце, і далі в нас буде суперник, до якого треба максимально сконцентровано готуватися у фізичному чи психологічному плані напередодні гри. А де ця гра відбудеться – в Бухаресті чи Клужі – нам головне результат, аби пройти далі.

Чи є якісь слабкі сторони в Іспанії? Нема ідеальної команди, є виконавці і вимоги головного тренера, до яких прагне вся команда. Я думаю, що в таких сильних збірних теж є свої слабкі сторони. Ми, в принципі, добре їх знаємо. Хочемо в завтрашній грі ці сторони використати.

Яким чином плануємо забивати? Голи – це головне завдання для будь-якої команди. Перше, про що футболіст має думати – як забити, тож ми працюємо над цим кожного дня. В нас є свої методи, як і в Іспанії. Те, над чим ми працювали, хочемо, щоб спрацювало і з такими командами як Іспанія. Головний подарунок для мене – коли все, над чим працювали всі роки, все це буде як на картині в матчах з такими командами як Іспанія", – зазначив Ротань на передматчевій прес-конференції.

Україна на Євро-2023 – страх Мудрика, дух Зінченка і Хачеріді, приниження суперника, провал вчорашнього героя