УКР РУС

Ісландія вирвала перемогу над Хорватією на останніх хвилинах

11 червня 2017 Читать на русском

У шостому турі європейської кваліфікації на ЧС-2018 ісландці в нудному матчі обіграли хорватів (1:0).

Перед звітним туром Хорватія лідирувала в групі І з відмінними показниками, а Ісландія перебувала на другій сходинці. Перемога України в Фінляндії дещо погіршила становище острів'ян, тому сьогоднішня зустріч обіцяла бути гарячою.

Перший тайм зовсім не виправдав сподіваннь. Команди не створили жодного моменту, а небезпека біля воріт виникала вкрай рідко. У складі Хорватії в'ялими ударами запам'яталися Модріч і Калініч. За господарів неточними пострілами відзначилися Гуннарсон та Сігурдссон.

Дебютний реальний шанс у грі виник на 55 хвилині. Перішіч справа гостро прострілив на Калініча, а той в дотик цілив у ближній кут – м'яч розминувся зі стійкою із зовнішнього боку. Також варто відзначити удар Брозовіча, з яким впорався Хальдоурсон. Марсело відразу подав кутовий – Манджукіч головою пробив над поперечиною.

Ісландія відповіла двома ударами Сігурдссона, однак більше користі принесла подача Гілфі з кутового. На останній хвилині основного часу Магнуссон виграв "другий поверх" та забив переможний гол. Ця перемога принесла Ісландії 13 очок і дозволила зрівнятися по балах з Хорватією. Тепер ці збірні очолюють групу І.

ЧС-2018. Європейська кваліфікація, 6 тур

Ісландія – Хорватія – 1:0

Гол: Магнуссон, 90