УКР РУС

Ісландія – Україна: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка

4 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання журналістів під час прес-конференції напередодні матчу проти Ісландії.

"Ми переглядали не лише матч Фінляндія – Ісландія, а й поєдинки ісландців вдома проти Хорватії та Туреччини. Акцент зробимо на те, що нам треба якомога менше робити для них стандарти. У них дуже добре виходять штрафні удари, кутові. Тому наше завдання забрати ці стандарти, і контролювати м’яч, і через хороший контроль м’яча створити загрозу біля воріт Ісландії.

Ми зіграли хорошу гру проти Туреччини, але нас чекає дуже важкий матч завтра. Розуміємо важливість цієї гри, і те, як вона може нас наблизити до мети. Будемо грати на перемогу.

Вперше я тут зіграв 18 років тому у матчі за збірну України, і за цей час Ісландія зробила великий стрибок, тому що у них був чіткий план розвитку. Через це країна із населенням 300 тисяч людей перетворилася у футбольну країну.

Ісландія любить грати вертикально. В атаці грають більше в два нападники, і використовують групу гравців, як їх підтримують. Ця команда більш ефективно використовує стандарти. Показово, що у них є виконавці, яких купують за 45 млн фунтів. Підтримка вболівальників тут божевільна. Було приємно дивитися на їх фанатський рух на Євро. Захоплений організацією, тиском, це красиво. Буде приємно подивитися. Знаю, що буде величезна кількість і наших уболівальників. З багатьма ми вже бачилися. Спасибі, що підтримують нас в кожній грі.

Чи всі здорові? Все в порядку. Є хіба що дрібні проблеми. У Гармаша немає температури, буде тренуватися. Подивимося, чи буде він грати", – розповів Андрій Шевченко.

Нагадаємо, матч відбору ЧС-2018 Ісландія – Україна відбудеться в Рейк’явіку 5 вересня. Час початку зустрічі – 21:45. “Футбол 24” проведе онлайн-трансляцію матчу.

Збірна України здійснила найбільш дальній переліт в своїй історії на офіційний матч