УКР РУС

Ісландія – Україна. Анонс

5 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Футбол 24 представляє анонс кваліфікаційного матчу ЧС-2018.

Ісландія Україна

5 вересня, 21:45, Рейк’явік, "Лаугардалсвьоллур"

Головний арбітр: Вільям Коллум (Шотландія)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Ви все ще в ейфорії від перемоги над збірною Туреччини на чолі з Мірчою Луческу? Пораділи й годі! Попереду нас чекає більш серйозний суперник. Не применшуючи заслуги нашої команди, все ж збірна Ісландії за рівнем гри це не розібрана Туреччина з новим тренером, який проводив перший матч на чолі нового колективу.

Після кадрової чехарди від турків – маємо стабільність Ісландії. Граємо проти чвертьфіналіста Євро-2016, який несуттєво змінив склад за рік, а якщо брати відбірковий цикл ЧС-2018, то склад ісландців можна спрогнозувати на кожну гру не менше ніж на 90%, якщо не повністю.

Гарна новина, окрім того, що збірна України, здається, в чудовій формі – в минулому турі збірна Ісландії поступилась в Фінляндії (0:1), там, де ми ще недавно святкували заслужену перемогу.

Погана новина – до матчу з Україною команда Хейміра Хадльгрімссона мала 100%-й результат вдома, обігравши в тому числі і збірну Хорватії (1:0).

Вибачте за банальність – буде дуже і дуже важко. Особливо при тому, що Андрій Шевченко поставив задачу здобути у Рейк’явіку перемогу. Хоча насправді – головне не програти. Тоді ми й надалі будемо випереджати Ісландію і тримати долю групи в тому числі у своїх руках.

Група I. Турнірна таблиця

Збірна України прибула в Ісландію за дві доби до матчу, перенісши 6,5-годинний переліт з Харкова (рекордна відстань для "синьо-жовтих" в офіційних матчах).

В Рейк’явіку в ці дні дощова погода, і прогноз на день матчу змушує бути готовим до опадів та вологого поля.

У господарів поля одна кадрова втрата, але не суттєва. В матчі з Фінляндією невдало увійшов в гру Рурік Гісласон і за кілька хвилин отримав дві жовті картки.

Фінляндія – Ісландія – 1:0 – Відео гола та огляд матчу

Всі лідери команди в строю, в тому числі капітан Арон Гуннарссон та найдорожчий ісландець Гілфі Сігурдссон, про трансфер якого за 45 мільйонів фунтів в Евертон постійно згадував перед грою Андрій Шевченко як доказ сучасного рівня ісландського футболу.

Ми ж можемо протиставити "українського Сігурдссона" – 25-мільйонного Андрія Ярмоленка, який феєрично провів гру з турками та зробив дубль. Не кажучи вже про Євгена Коноплянку, що зіграв не менш ефектно проти Туреччини та, на думку багатьох, має не менше доводів бути названим гравцем матчу.

"Ярмоленко показав, чому перейшов у Борусію, а Коноплянка запам'ятався розкішним дриблінгом". Німецькі ЗМІ про гру українських легіонерів проти Туреччини

Щодо нашого кадрового питання, то гарна новина полягає в тому, що одужав після застуди Денис Гармаш та полетів в Ісландію, а Ярослав Ракицький відсидів дискваліфікацію. Погана новина: під питанням участь у матчі Богдана Бутка через пошкодження.

Єдине питання – чи наважиться Шевченко міняти переможний склад. Як то кажуть, від добра добра не шукають, і практично кожен з основи минулого матча заслужив на місце в старті.

Слова

Хеймір Хадльгрімссон:

Передусім, хочу сказати, що всі футболісти здорові і готові до поєдинку з Україною. Ми часто говорили, що в нашій команді всі вважаються гравцями основного складу. Ми не боїмося вносити кадрові зміни. Ми спостерігаємо за тренувальним процесом, робимо висновки і розмовляємо з хлопцями. Ніяких секретів у нас від них немає.

Хадльгрімссон: Збірна Ісландії зараз сконцентрована на боротьбі за 2-ге місце в групі

Андрій Шевченко:

Ми переглядали не лише матч Фінляндія – Ісландія, а й поєдинки ісландців вдома проти Хорватії та Туреччини. Акцент зробимо на те, що нам треба якомога менше робити для них стандарти. У них дуже добре виходять штрафні удари, кутові. Тому наше завдання забрати ці стандарти, і контролювати м’яч, і через хороший контроль м’яча створити загрозу біля воріт Ісландії.

Ісландія – Україна: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка

Орієнтовні склади

Ісландія: Халльдоурссон – Севарссон, Арнасон, Рагнар Сігурдссон, Магнуссон – Гудмундссон, Халлфредссон, Гуннарссон, Б’ярнасон – Гілфі Сігурдссон – Фіннбогассон

Україна: Пятов – Бутко (Морозюк), Кривцов (Ракицький), Хачеріді, Матвієнко – Степаненко – Ярмоленко, Ротань, Коваленко, Коноплянка – Кравець