УКР РУС

Іщенко: Тайсон перспективніший за Девіча

23 січня 2013 Читать на русском

Заслужений тренер України Олександр Іщенко в інтерв'ю "Футболу 24" поділився враженнями від спарингу "Шахтаря" із "Зенітом".

- З одного боку, не можна в період міжсезоння ставити результат в “куті кута”. А з іншого, усе, що робить команда, як тепер прийнято говорити, повинно мати мотиваційний характер, - каже Олександр Олексійович. - Тому, зрозуміло, що кожна гра повинна закінчуватися із позитивним результатом. Також, хочу відзначити, що у порівняні із першою грою, кондиції “Шахтаря” стали на порядок кращими. І це все вселяє певний оптимізм в уболівальників “гірників” перед грою із “Борусією”.

- Як вам гра Тайсона?

- Маслом кашу не зіпсуєш. Якщо він буде об'єктивно розуміти в якому клубі перебуває (а я думаю, що він це уже розуміє, адже тут зібрані футболісти не нижчого рівня, аніж у нього), то усе буде гаразд. У такому випадку Тайсон боротиметься за місце в основному складі і всю свою енергію направить саме на це.

- Як гадаєте, Тайсон не повторить долю Девіча, який із провідного гравця “Металіста” став гравцем запасу у “Шахтарі”?

- Думаю, що ні. Навіть упевнений в цьому. Вік, перспектива, оснащеність, не применшуючи достоїнств Девіча, думаю в цьому плані Тайсон у вигіднішому становищі. Головне, аби бразилець сам собі не нашкодив. Ось в такому випадку Девіч його може і “об'їхати”.

- А як Тайсон може сам собі нашкодити?

- Пригадайте, які вільності собі дозволяв Тайсон в “Металісті”. В Мірчі Луческу такого бути не може.

- Вам упродовж тренерської кар'єри, мабуть, не раз доводилося зіштовхуватися із випадками, коли підопічні дуже хотіли перейти в інший, іменитіший клуб. Помітили у Вілліана “чемоданний настрій”?

- А ви помітили?

- У вчорашній грі не помітив.

- І я не бачив. Тому не варто за нього вирішувати. Якщо час прийде і будуть об'єктивні умови, від нього не відмовляться. Але для цього потрібно, щоб був той Вілліан, який був на полі упродовж більшості часу. Ми побачили колишнього Вілліана, який може стати у нагоді усім клубам, які ставлять перед собою найсерйозніші завдання. Але ж “Шахтар” також вирішує найсерйозніші завдання.

Розмовляв Гліб Ваколюк