УКР РУС

Іщенко: Бланко-Лещук важкуватий для гри "Шахтаря"

18 лютого 2017 Читать на русском

Відомий український тренер Олександр Іщенко поділився враженням від матчу "Шахтаря" проти "Сельти" (1:0) в 1/16 фіналу Ліги Європи.

"Найголовніше у цьому матчі – це результат. Це була перша офіційна гра команди у 2017 році. "Шахтар" чимало уваги приділив захисту. І варто визнати, що "гірникам" це вдалося. У "Сельти" не було такої кількості моментів, які б дозволили їй претендувати на перемогу.

У "Шахтаря" є хороша перевага перед матчем-відповіддю. Не забуваємо про 12-го гравця, який, безумовно, буде у Харкові.

Залучити до збірної України Бланко-Лещука? Ми завжди хочемо себе ощасливити вже і негайно. Ніби Бланко-Лещук одразу заграє і зробить нас чемпіонами світу… Зараз про це говорити зарано, оскільки у нього є вагомі недоліки.

Бланко-Лещук важкуватий для гри "Шахтаря". "Гірники" грали проти "Сельти" в контратакувальний футбол. За такої тактики форвард повинен бути більш мобільним, швидким.

До позитиву, Бланко-Лещук є форвардом таранного типу, має гольове відчуття. Ось і проти "Сельти" опинився в потрібний час у потрібному місці, а тому і забив.Він добре грає головою, протискає захист", – сказав Іщенко.

"Шахтар" мінімально обіграв на виїзді "Сельту" в рамках першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи. Відео гола та огляд матчу. Паулу Фонсека залишився задоволеним результатом, але вважає, що доля протистояння визначиться в Харкові. У матчі-відповіді "Сельті" доведеться обходитись без Радої, який отримав дискваліфікацію. Однак Беріссо сподівається, що в Україні "Сельта" зуміє домогтися потрібного результату.