УКР РУС

"Іронія долі або з легкою парою!" Футбольна версія

29 грудня 2015 Читать на русском

Жодне новорічне свято не обходиться без показу по телебаченню безсмертного творіння Ельдара Рязанова "Іронія долі". Проте цього року трансляція стрічки опинилася в Україні під загрозою. "Футбол 24" не залишив в біді своїх читачів і пропонує вам згадати деякі моменти кінокартини. Точніше, якими вони могли бути в українському футбольному світі.

"Не надо меня толкать!.. Толкачи какие-то..."

Тезка одного з головних героїв фільму "Іронія долі, або З легкою парою!" Жені Лукашина, гравець збірної України та київського "Динамо" Женя Хачеріді часто давав волю емоціям в останні роки...

 

Але, як з'ясувалося, Женя просто до того не розмовляв з більш старшим і мудрішим Олександром Шовковським. Поговорили з СаШо - і той його всьому навчив. І в 2015-му році Хачеріді став мудрішим.

 

Спокійнішим, що по-філософськи  ставиться до життя, став і колись скандальний Олександр Алієв. Він навіть вирішив помиритися з каналом ICTV і особисто Ганною "Ахавою" Тесленко, щиро зізнавшись їй у тому, про що насправді завжди думає.

 

Шкода, не побачив цього всього бразильський форвард "Шахтаря" Луїс Адріано. Але треба віддати йому належне в плані чесності - сказав: "Я зараз піду...". І пішов. У "Мілан".

 

"Какая гадость эта ваша заливная рыба"

Іншого Женю - не Лукашина, і не Хачеріді - Селезньова з "Дніпра" весь рік "вчив" телеексперт Віктор Леоненко. Навчання йшло погано - порозумітися вони так і не зуміли.

 

"Потрите мне спинку, пожалуйста!"

"Каждый год, 31 декабря, мы с друзьями ходим в баню", - хто не знає цієї культової фрази з фільму? Хіба, що на тренувальній базі харківського "Металіста" її забули. Але, кажуть, гравцям команди вже дали грошей "на мандарини" і навіть ввімкнули гарячу воду!

 

"Это город на Неве?"

Одного разу, давним-давно, а якщо бути зовсім точним, то в 2012-му році, головний тренер київського "Динамо" Юрій Павлович Сьомін, після двох поспіль розгромних поразок з однаковим рахунком 1:4 (від французького "Парі Сен-Жермен" у Лізі чемпіонів і від донецького "Шахтаря" в Кубку України) "переплутав літаки" і ... полетів до Москви. Замість того, щоб летіти "в Ленінград", - тьху, до Києва! Потім сильно дивувався рішенню президента "Динамо" відправити його у відставку.

 

А от щоб екс-форвард збірної України і "Динамо" (Київ) Артем Мілевський переплутав літак (або, якщо б його самого переплутали) - такого ще не бувало. Тому, за прикладом головного героя фільму, дуже старається виправитися і привести себе у форму в найкоротші терміни.

 

"Мы перестали делать большие хорошие глупости"

А підсумок 2015-го року, що минає, підбив мудрий наставник "Дніпра" Мирон Маркевич. Нудно, каже, живемо.

Тож, давайте  прислухаємося до думки Мирона Богдановича, і в новому, 2016-му році, знову почнемо робити "большие хорошие глупости"!

Руслан Меженський, "Футбол 24"