УКР РУС

Ірландія – Україна: прес-конференція Олександра Петракова – про атакувальний футбол збірної та сімох дебютантів

9 червня 2022 Читать на русском

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поспілкувався з пресою після матчу з Ірландією (1:0) в рамках Ліги націй.

"Розумієте, ми лише 5 червня зіграли дуже складний матч з Уельсом, тому я вирішив, щоб не завдати шкоди футболістам, щоб не отримали травми, випустити інших хлопців. Вони були зі мною на зборах. Ухвалив таке рішення. Задоволений, як вони зіграли. Зіграли, дебютували. Я задоволений самовіддачею хлопців, ставленням до гри і задоволений результатом. Це такий позитив після того, що трапилося з Уельсом. Ми перегорнули сторінку і дивимося вперед.

Ірландія – Україна – 0:1 – відео шедевра Циганкова та огляд матчу Ліги націй

Зараз такий час. Ви ж бачили, що на гру прийшли люди, які перебувають тут у вас. До речі, дякую вам, Ірландії, що ви надали прихисток нашим жінкам, дітям. Те, що вони раділи... Я розумію, що всі хочуть додому, але зараз не мають такої можливості. Ми зробили їх трохи щасливими. Цих три з половиною тисячі наших громадян тут.

Я ставлю команді атакувальний футбол. Щоб нікого не боялися. Щоб грали в атакувальний футбол. Ви кажете, що ми грали в атакувальний футбол, що мені дуже приємно. Дуже дякую за оцінку нашої праці, нашого штабу, нашої команди. Ми граємо в атакувальний футбол. Мені це подобається.

Україна втримала перемогу над Ірландією – випадковий гол Циганкова врятував експериментальний склад Петракова

Луніна я знаю з 15 років. Де він народився. Знаю його батьків. Для мене він, як син. Задоволений, що він зіграв офіційну гру. Зіграв на нуль. Я привітав його. Багатьох привітав. Багато хто сьогодні дебютував на офіційному рівні. Сім гравців провели сьогодні перші матчі за збірну на офіційному рівні – Лунін, Попов, Бондар, Качараба, Піхальонок, Ігнатенко, Сирота. Задоволений, що хлопці отримали впевненість. Рухаємося далі.

До наступного матчу з Ірландією ще треба дожити. Я так далеко не дивлюся. Завтра тренування буде. У нас ще 11 червня гра з Вірменією. Але ви розумієте, чому я сьогодні поберіг деяких гравців. Не міг ризикувати здоров'ям хлопців. Мало бути 11 нових гравців, але Соболь захворів, тому зіграв Миколенко", – сказав Петраков.

Росія напала на Україну: Шахтар готовий ділитися грішми на своїх умовах, клуб УПЛ виявив у себе зрадника (LIVE)