УКР РУС

"Інтроверт" Фонсека, бразильське чаювання і нагорода для Ісмаїлі. Як пройшло відкрите тренування "Шахтаря"

10 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" побував на відкритому тренуванні "Шахтаря" і поспостерігав, як "гірники" відходять від єврокубкового фіаско.

На тренувальній базі донецького "Шахтаря" під Києвом відбулося традиційне відкрите тренування команди, на якому представники ЗМІ мали нагоду поспілкуватися з гравцями і оцінити їх моральний і фізичний стан напередодні матчу з "Карпатами" в Прем'єр-лізі.

Журналістів на базі зустріли латиноамериканські пісні, які лунали з будівлі, де знаходиться роздягальня команди. На ґанку сиділи троє меломанів – Тайсон, Феррейра і Марлос. Аргентинський форвард дбайливо розливав чай із термоса для своїх бразильських партнерів, ну хіба ж не ідилія?

Дехто вже був на полі, а інші футболісти віталися із журналістами і потроху виходили, щоб розпочати розминку.

Футболісти спокійно спілкувалися, обмінювалися новинами після вихідного дня, який був наданий команді після матчу з "Олександрією" в чемпіонаті.

Знайшли собі ще одного "партнера" на полі.

Мігель Кардосо привітався і впевнено попрямував готуватися до початку тренування.

Андрій Пятов вийшов у доброму гуморі, як завжди "на позитиві".

Серед гравців знову не було помітно Азеведо. Бразилець досі проходить процес відновлення після травми.

До речі, Ісмаїлі також не тренувався в загальній групі, а займався з тренером індивідуально.

Лівий захисник "Шахтаря" став одним із двох гравців, яких відрядили на спілкування з журналістами. Для початку він прокоментував свою готовність.

У мене були лише невеликі проблеми з коліном. Сподіваюся, сьогодні вже приступлю до тренувань в загальній групі.

Гол у ворота "Олександрії" Ісмаїлі оцінив скромно, зазначивши, що в його кар'єрі були і кращі.

Насправді я забивав і красивіший гол, ще в складі "Браги". Це був гарний постріл здалеку. Але гол "Олександрії" теж вийшов дуже хорошим, і його можна порівняти з тим м'ячем.

Також бразильський захисник поділився думкою щодо морального стану команди після вильоту із Ліги чемпіонів.

Звичайно ж, ми дуже засмутилися, адже "Шахтар" дуже хотів і мав бути в Лізі чемпіонів. Але зараз нам треба забути все погане і налаштуватися на Лігу Європи. Це буде не легший турнір, ніж Ліга чемпіонів. Тому нам треба віддавати всі свої сили, щоб показувати красивий футбол і добувати результат.

Після того, як питання до Ісмаїлі були вичерпані, Пауло Фонсека підійшов до бразильця і привітав зі званням кращого гравця матчу з "Олександрією", вручивши нагороду.

Не "Золотий м'яч", звичайно, але теж приємно.

Ще одним спікером сьогодні був Віктор Коваленко. Він поділився думкою стосовно найближчого поєдинка з "Карпатами" в Прем'єр-лізі.

Нас не бентежить той фактор, що в формально домашньому поєдинку ми будемо гостями. Зараз на багато матчів чемпіонату України ходить дуже мало людей, тому ми раді будь-яким глядачам, навіть якщо це вболівальники суперника. Зате на стадіоні буде належна атмосфера. Також можна сказати, що матч з "Карпатами" стане для нас невеликою перевіркою перед виїздом в Стамбул на матч Ліги Європи.

Щодо нового підходу Паулу Фонсеки, то молодий півзахисник зауважив наступне.

Зараз, коли пройшло вже достатньо матчів, ми краще адаптуємося до нової формації і успішніше втілюємо її на поле. Що стосується безпосередніх змін в робочому процесі, то у нас з'явилося більше ігрових серій, тобто, йде більше гри в футбол. Також дуже багато уваги приділяється тактиці.

А от наставник "гірників" Паулу Фонсека сьогодні не був таким відкритим для спілкування зі ЗМІ, як зазвичай. Португалець, певно, болісно переживає невдачу з "Янг Бойз", тому побажав уникнути питань журналістів і повністю зосередився на тренувальному процесі. Таку модель поведінки інколи практикував попередник Фонсеки, а от чи візьме її на озброєння португалець побачимо.

Футболісти "Шахтаря", схоже, вже відійшли від поразки в Лізі чемпіонів. Гравці залюбки тренувалися, багато жартували і емоційно вітали один одного за вдалі дії під час вправи "квадрат". Та це й не дивно, адже на те, щоб сумувати, просто немає часу.

На бігових доріжках за тренуванням "Шахтаря" спостерігали не лише журналісти... Як гадаєте, добрий знак?

Скільки втратить "Шахтар" через виліт з Ліги Чемпіонів