УКР РУС

Інтер переміг Лаціо та вперше за 7 років пробився до Ліги чемпіонів

20 травня 2018 Читать на русском

Підопічні Лучано Спаллетті вирвали перемогу в Лаціо у "битві за Лігу чемпіонів".

Інтеру потрібно було забивати, і підопічні Спаллетті розпочали гру активніше. Непоганий шанс засмутити свою колишню команду мав Кандрева, але після ефектного удару у виконанні Антоніо м’яч пройшов повз ворота. Стартовий тиск “нерадзуррі” добряче розізлив господарів поля, і вони взялися за справу. Спочатку Луїс Феліпе змарнував просто вбивчий момент, пробивши вище воріт після націленою передачі під удар від Іммобіле. А потім пройшла “балканська двохвилинка” Лаціо. Луліч навісною подачею знайшов у штрафному Мілінковіча-Савіча, який головою розстрілював Хандановіча, але голкіпер Інтера врятував свою команду. А ще за хвилину все той же Мілінковіч-Савіч зробив вдалу скидку під удар Марушічу, і м’яч рикошетом від голови Перішіча влетів у нижній кут дезорієнтованого голкіпера гостей.

Гості відповіли ударом Весіно здалеку, проте Стракоша без проблем впорався з ударом уругвайського хава “нерадзуррі”. Згодом Канселу завдяки вдалому пресингу обікрав Луліча та вивів Ікарді "на побачення" зі Стракошею, але м’яч звалився з ноги аргентинця, і пройшов повз ворота. Лаціо міг подвоювати власну перевагу після штрафного удару, який блискуче виконав Мілінковіч-Савіч: сербський півзахисник “орлів” перекинув стінку, але м’яч влучив у стійку воріт Хандановіча.

Не забиваєш ти – забивають тобі: Інтер зрівняв рахунок зусиллями Д’амброзіо, який після кутового та метушні у воротарському майданчику Лаціо добив м'яч у ворота Лаціо. Раділи “нерадзуррі” недовго, адже на 41-й хвилині Лаціо провів просто вбивчу контратаку: Луліч віддав вивірену та своєчасну передачу на хід Феліпе Андерсону, а швидкісний бразилець відправив м’яч точно під стійку воріт Хандановіча. Ще один шанс засмутити голкіпера Інтера знову мав Мілінковіч-Савіч, але Хандановічу вдалося парирувати потужний постріл одного з лідерів атак Лаціо.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами: Луїс Феліпе здалеку пробив вище воріт Хандановіча, а після удару Перішіча м’яч пройшов повз ворота Лаціо. Спаллетті для підсилення атаки випустив Едера та Карамо, а Індзагі зняв з гри Іммобіле, випустивши Лукаку для зміцнення оборонних порядків. На 71-й хвилині у Інтера з’явилась можливість повернутися в гру: Брозовіч подав з кутового, м’яч влучив у плече Мілінковічу-Савічу, і головний арбітр матчу Джанлука Роккі спочатку вказав на 11-метрову позначку, проте після перегляду відеоповтору відмінив своє рішення. Вже за кілька хвилин Роккі все ж призначив справедливий пенальті у ворота Лаціо, коли Де Врей “скосив” Ікарді, який самостійно і реалізував 11-метровий.

Як одна біда йде, то й другу за собою веде. На 79-й хвилині Луліч отримав другу жовту картку, та залишив господарів в меншості, але й це ще не все. Не пройшло й двох хвилин, як Весіно після подачі з кутового головою відправив третій м’яч у ворота Лаціо. Інтер за якихось 4 хвилини перевернув усе з ніг на голову, та довів цю наддраматичну гру до перемоги, яка дозволила “нерадзуррі” вперше за 7 років вийти у Лігу чемпіонів.

Італія. Серія А. 38 тур

Лаціо – Інтер – 2:3

Голи: Перішіч, 9 (автогол), Феліпе Андерсон, 41 – Д'амброзіо, 29, Ікарді, 78 (з пенальті), Весіно, 81

Вилучення: Луліч, 79, Патрік, 90+3 (вилучений з лави запасних)