УКР РУС

"Інші варіанти УАФ не розглядає": Протасов – про схему завершення сезону в УПЛ

8 квітня 2020 Читать на русском

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов поділився думками щодо поточного стану справ в українському футболі.

"Зараз неможливо говорити про конкретні дати, коли футбол повноцінно відновиться та знову стане доступним для глядачів. Пов’язано це з неможливістю прогнозування ситуації з пандемією. Так, УЄФА спочатку планував закінчити сезон до кінця червня. Зараз, як відомо, ці терміни зсунули на серпень. Але ніхто не може сказати, що це остаточне рішення. Тому ми будемо й надалі слідувати рекомендаціям УЄФА та ФІФА. Іншого шляху в нас немає.

Маркевич застеріг українські клуби від європейського підходу до урізання бюджету

Ми не планували й зараз не розглядаємо варіант дострокового зупинення чемпіонату. У нас є впевненість, що на цьому етапі, з урахуванням рішень УЄФА, сезон буде продовжено до серпня, а отже, є можливість закінчити чемпіонат і зіграти вирішальні матчі Кубка України. Звичайно, ми враховуємо те, що командам знадобиться час на підготовку для відновлення першості. Скільки саме часу буде потрібно перед рестартом, ми обов'язково узгодимо спільно з представниками клубів.

Повторюся, на даному етапі інші варіанти, окрім повноцінного догравання чемпіонату, УАФ не розглядаються. Тому я прошу фахівців, тренерів, власників клубів не спекулювати на цій темі! Варіанту "Б" в УАФ наразі немає і думка керівництва одностайна – чемпіонат необхідно дограти. Фантазувати, домислювати якісь варіанти зараз не потрібно.

Ми чекаємо на подальший розвиток подій і сподіваємося, що ситуація в боротьбі з вірусом COVID-19 стабілізується, хоча в УЄФА нинішній час називають періодом повної невизначеності", – сказав Протасов у коментарі офіційному сайту УАФ.

"Після 18:00 вихід на вулицю заборонено". Українець на Кіпрі про особливу мотивацію, ПАОК і барбекю з Худоб'яком