УКР РУС

Інгулець втримав перемогу над Десною – Полегенько голом та асистом перервав 11-матчеву безвиграшну серію петровців

10 грудня 2021 Читать на русском

Десна в рамках поєдинку 18-го туру УПЛ зазнала поразки від Інгульця (1:2). Звіт читайте на "Футбол 24".

Інгулець підходив до домашньої зустрічі з Десною, маючи за плечима 11-матчеву безвиграшну серію у всіх турнірах й перебуваючи серед четвірки аутсайдерів. Мотивація у петровців була шаленою – і в першому таймі вони конвертували її у низку небезпечних моментів. Вже на 6-й хвилині Гопей міг виводити господарів уперед, замкнувши простріл з правого флангу, однак з шести метрів Майкл примудрився пробити дуже неточно.

СК Дніпро-1 розгромив Маріуполь і відправився зимувати на третій позиції в УПЛ

На 19-й Шишка п'яткою вивів Гопея на лівий кут воротарського, однак і з цієї точки нападник не влучив у площину. Ще за сім хвилин непогану контратаку запоров Опанасенко, а на 33-й Козак прийняв проникну передачу на край штрафного й опинився прямо перед голкіпером. Від голу сіверян врятував підкат Цимбалюка, але подальший кутовий таки вивів Інгулець уперед. Полегенько виконав подачу, а Поспєлов замкнув її ударом головою під дальню стійку – 1:0!

Перед перервою Безбородько міг зрівняти, зачепившись за простріл з правого флангу, але Денис пробив повз ближній кут. У підсумку, команди відправились відпочивати за мінімальної переваги петровців в рахунку. На старті ж другого тайму "козаки" несподівано подвоїли її: Гопей прорвався лівим флангом і подав, Болбат у спробі вибити м'яч зрізав його на Полегенька, а Павло одразу ж бахнув під поперечку – 2:0!

Втім, Десна досить швидко повернулася у гру. На 56-й хвилині Селін виконав крос з лівого флангу на лінію карного майданчика, звідки Будківський у дотик скинув м'яч Дегтярьову – Максим моментально пробив у праву дев'ятку. 2:1! Ще за дев'ять хвилин чернігівці мали зрівнювати рахунок внаслідок проникного пасу в штрафний під вихід Волошину віч-на-віч. На жаль для гостей, Вікентій не зміг переграти Шуста, а Болбат після відскоку не зміг пробити з гострого кута.

В середині другого тайму Інгульцю вдалося звести гру до жорсткої контактної боротьби, в якій нічого конструктивного не відбувалося. В ендшпілі ж зустрічі обидва колективи могли вирвати перемогу: Бартуловіч на 80-й хвилині замикав подачу Козака ударом головою повз ліву стійку, а Будківський на 83-й пробив з відскоку з мінімальної відстані – вище воріт! На 85-й Інгулець залишився у меншості через другу жовту картку Опанасенка, але скористатися цим сіверяни не змогли.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував першу за 11 матчів перемогу Інгульця. Петровці набрали 13 очок і піднялися на 13-ту сходинку, а до виходу із зони вильоту їм поки що не вистачає трьох залікових балів. Десна з 25 пунктами тримається сьомою.

"На першу зарплату купив батькам телевізор": залишив Грузію заради України, дивувався Вернидубу і запустив бренд одягу