УКР РУС

Інфантіно презентував проект реформи клубного чемпіонату світу – в УЄФА обурені таким варіантом

23 жовтня 2018 Читать на русском

Керівник ФІФА Джанні Інфантіно планує кардинально змінити модель проведення клубних турнірів під егідою організації.

Президент ФІФА Джанні Інфантіно представив план нового варіанту клубного чемпіонату світу. У ньому повинні взяти участь найкращі європейські клуби, а сам турнір повинен проводитися щорічно, повідомляє The Guardian.

Один з варіантів, який хоче запропонувати ФІФА, полягає в тому, що турнір буде проходити щорічно в більш широкому форматі – в ньому будуть брати участь топ-клуби з Англії та інших європейських чемпіонатів

Президент ФІФА Інфантіно запропонував проводити міні-Кубок світу кожні 2 роки

Також ФІФА готова продовжити обговорювати варіант зі створенням нового клубного турніру, який проводився б раз в чотири роки замість Кубка Конфедерацій.

План оновленого турніру виглядає привабливим. Однак головним противником нового клубного ЧС стане УЄФА. Для організації, будь-який подібний турнір для клубів є прямою альтернативою Лізі чемпіонів.

Раніше президент УЄФА Александер Чеферін критикував ідеї нових турнірів, які організовують люди, "засліплені гонитвою за прибутком" і говорив, що "футбол не продається.

Хитра революція Інфантіно: 25 мільярдів на кону, бонус для України і замах на Лігу чемпіонів – чого чекати від нових турнірів ФІФА

Офіційно презентація нового проекту клубного ЧС повинна відбутися завтра, 24 жовтня, на зустрічі представників ФІФА в Руанді.