УКР РУС

Інфантіно прагне збільшити кількість команд на чемпіонаті світу до 40

10 листопада 2015 Читать на русском

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, який є кандидатом на посаду президента ФІФА, розповів про свої плани у разі перемоги на виборах.

За словами журналіста AP Роба Харріса, якому вдалось особисто поспілкуватись з Інфантіно, кандидат у президенти ФІФА розробив проект змін у проведенні чемпіонату світу. Відзначається, що дана ініціатива допоможе Інфантіно отримати на виборах голоси невеликих футбольних асоціацій.

"Я вірю в розширення Кубку світу, засноване на досвіді, який ми мали з чемпіонатом Європи.

Подивіться на кваліфікаційні турніри, де зараз проходять у фінальну частину деякі команди, котрі ніколи не кваліфікувались до того, а збірні, що зазвичай були учасниками великих турнірів, не можуть пробитись у основний раунд змагань.

Таким чином створюється абсолютно нова динаміка у відбірковому раунді, виникає новий ентузіазм. Якщо ми серйозно ставимось до розвитку футболу, то ми повинні залучати більше асоціацій до найкращої футбольної події - Кубку світу.

Було б занадто швидким кроком розширити кількість учасників до 40 команд на ЧС-2018 у Росії, враховуючи, що кваліфікації вже розпочались. Проблематично це буде зробити і у відборі на ЧС-2022 у Катарі, оскільки турнір буде проходити в листопаді-грудні замість тридиційного розіграшу у червні-липні. Тому втиснути 64 гри у 28 днів буде вкрай складно.

У мене не європейське бачення, у мене бачення для футболу", - зазначив Інфантіно.

Читайте також:

Вибори президента ФІФА. Садист, журналіст, борець із расизмом та інші кандидати