УКР РУС

Ільків: "Таврія" - міцний середняк, але не більше

9 грудня 2011 Читать на русском

Захисник "Оболоні" Ігор Ільків поспілкувався з журналістами напередодні поєдинку з "Таврією".

− Ігорю, хоча "Оболонь" почала вигравати, вона все ще знаходиться на останньому місці…

− Я не став би казати, що ми останнім часом різко додали. Раніше також показували якісний футбол. Ми мали власний малюнок, але не було результату. Не інакше, як Бог зглянувся над нами і, те, що ми не опускали руки, принесло позитивні наслідки. Власне кажучи, до цього нас закликали як нинішній тренерський штаб, так і Сергій Ковалець.

− Тобто у плані ставлення до турнірного становища обидва тренери зберігали оптимізм. А чим вони відрізняються у тренувальному процесі?

− Тут дещо змінилося. Раніше надзвичайну увагу ми приділяли теорії та техніці у поводженні з м’ячем. Зараз очевидний наголос на фізичному стані, бійцівських якостях у єдиноборствах, силовій грі і т.п.

− Друга перемога стала досить визначною. Адже проти "Зорі", яка є вашим безпосереднім конкурентом, ви здобули 3 очки, хоча першими пропустили…

− Непогано розпочавши і пропустивши, мабуть, хвилин 5-10 насправді було важко оговтатись і повернутись до робочого режиму зустрічі, виконання установки. На щастя, цей відрізок не затягнувся, а у перерві почули поради від Сергія Конюшенка, і вони нам допомогли. Ми добре усвідомили, що 0:1 − це ще не поразка і другу половину матчу провели з подвійною енергією. Бали, здобуті у Донецьку із "Зорею", суттєво покращили як настрій, так і розташування у порівнянні з конкурентами.

− Вигравши останній у цьому році поєдинок, можна нарешті залишити останній рядок…

− Було б непогано, але жодні проміжні підсумки не так важливі, як підсумкова таблиця. Тож не хотів би зараз рахувати очки − краще це зробити ближче до літа.

− Як оцінюєш "Таврію"?

− Для мене в українському Чемпіонаті окремо стоять лише "Динамо", "Шахтар" та "Металіст". З усіма іншими можна і потрібно грати на рівних. Тут багато що залежить від того, хто в якій формі підійде до конкретного поєдинку. "Таврія" - міцний середняк, але не більше. Ставлячись з повагою до сімферопольців, ні про що інше, окрім перемоги, думати не маємо права.

− Які сильні сторони кримського колективу?

− Це наявність у середній лінії Желько Любеновіча, Максима Калініченка та Сергія Назаренка, а також форварда Антона Шиндера, який добре вміє нав’язати боротьбу поблизу чужих воріт. Гадаю, саме ця четвірка і визначає сучасне обличчя "Таврії". Дуже небезпечно для будь-якого суперника, коли ця команда застосовує пресинг.

− У нинішньому сезоні "Оболонь" вдома ще не вигравала, а в останніх 6-ти матчах взагалі не набрала жодного очка…

− Пояснити таке явище дуже важко. Може, якесь закляття стадіону. Дуже хочеться зняти його у п’ятницю. Сподіваюсь, наші прихильники отримають задоволення і від гри, і від результату.

− Кадрове питання. Відомо, що пропускатиме матч після перебору жовтих карток автор переможних м’ячів Григорій Баранець. А як справи в інших гравців "Оболоні"? І наскільки готові до Прем’єр-ліги недавні дублери, які зараз постійно з’являються у складі першої команди?

− Григорій Баранець зараз ще і мікротравму одержав. Також під питанням участь у наступному поєдинку Антона Шендріка та Вадима Панаса, але всі на них розраховують. Щодо молоді, то така філософія клубу, і це, перш за все, шанс для тих хлопців, кому довіряють, добре зарекомендувати себе на такому високому рівні. Так чи інакше, на кожного з дублерів чекає дуже багато кропіткої роботи, якщо вони хочуть залишитись на виду у вболівальників.