УКР РУС

Ігнатьєв: Ми добре вивчили гру турецького "Бешикташу"

29 жовтня 2011 Читать на русском

Тренер київського "Динамо" Борис Ігнатьєв розповів про стан справ у команді Юрія Сьоміна.

- Борисе Петровичу, команда вже відійшла від поразки "Шахтарю" у драматичному матчі на своєму полі?

- Думаю, що так. Ми чудово бачили, що, з точки зору ведення гри, в цілому "Динамо" провело проти "Шахтаря" хороший матч. З боку гравців була божевільна самовіддача, відмінний психологічний настрій. Претензій не було, але найголовніша проблема залишилася в тому, що не вистачило лише одного - результату. Про це, до речі, на зборах на наступний день після матчу з "Шахтарем" сказав гравцям та Юрій Сьомін. Але ми руки не опускаємо, рухаємося далі і готуємося до наступних, не менш складним ігор.

- У якому режимі "Динамо" готується до матчу проти "Таврії" у Сімферополі?

- На наступний день після гри з "гірниками" ми зібралися на базі, одна група провела відновну тренування, а друга, яка не брала участі в матчі, - повноцінне заняття. Зараз, перед грою з кримчанами, також частина гравців зіграє за дубль, інші будуть готуватися до недільного матчу. У суботу ми зберемося на базі і перед вильотом до Сімферополя команду чекає ще одне заняття. У день матчу буде невелика розминка на поле майбутнього поєдинку.

- У "Динамо" в ці два тижні важкий графік. Чи можливо, що в Сімферополі Юрій Сьомін, як і в матчі з "Зорею", задіє масштабну ротацію складу?

- Дійсно, графік ігор у команди зараз дуже насичений. Можливо, деякі зміни в складі і будуть, однак, швидше за все, не такі глобальні, як у матчі з тими ж луганчанами. І це аж ніяк не пов'язане з недавнім матчем в Кубку України проти "Шахтаря".

- Андрій Шевченко не у всіх матчах чемпіонату бере участь. Відправиться він на гру з "Таврією"?

- Він готується до матчу в Сімферополі нарівні з усіма.

- Чи можлива поява в основному складі в неділю Євгена Хачеріді, Мілоша Нінковича?

- Вони тренуються без будь-яких обмежень і готові в будь-який момент вийти на поле. Однак зі складом на матч проти "Таврії" визначеність настане безпосередньо в Сімферополі.

- Чи можна сказати, що найнебезпечніші фігури у "Таврії" - Максим Калиниченко і Сергій Назаренко?

- Звичайно, це досвідчені і провідні гравці цієї команди, які до того ж є представниками національної збірної. Але в цілому, на мій погляд, "Таврія" відрізняється командною грою. З приходом Семена Альтмана у кримчан з'явився свій стиль, фундаментальність і завершеність в грі. Прихід такого сильного фахівця позитивно позначився на діях цієї команди.

- Що тоді з "Таврією", на ваш погляд, відбулося в Полтаві, де кримчани програли матч фактично за дві хвилини?

- Тут треба віддати належне передусім "Ворсклі". У Миколи Павлова дуже сильна команда. І матч з "Таврією" в принципі був рівним. Але удача була на боці полтавчан, і вони в підсумку зуміли на останніх секундах виграти неймовірну гру.

- Найближчий суперник киян у Лізі Європи - "Бешикташ" - в чемпіонаті країни теж провів важкий матч проти "Фенербахче" (2:2). Хтось із тренерів "Динамо" був на цій грі?

- Ні, але відео з цього матчу вже є в нашому розпорядженні. Ми вже добре вивчили нашого суперника. Нічого нового, окрім повернення до складу Уго Алмейди, ми не побачили. Інформація по "Бешикташу" у нас предостатньо, і до цієї гри "Динамо" теж готується з усією серйозністю.