УКР РУС

Ідеальний арбітр - непомітний арбітр. Монзуль була досить помітною, - Бабич

6 квітня 2016 Читать на русском

Головний тренер одеського "Чорноморця" Олександр Бабич прокоментував суддівство Катерини Монзуль у матчі 20 туру української Прем'єр-ліги проти "Волині".

"Не можу сказати, що суддівство Катерини Монзуль справило на мене якесь гостро негативне враження, або ж якось глобально вплинуло на результат. Просто, скажімо так, хотілося б побачити більшу послідовність дій. Цільне та єдине трактування порушень одного типу. Знаєте, деякі гравці "Волині" за фоли ідентичні тим, за які отримував свої картки Філімонов, залишалися безкарними.

Згадайте фол Жуніча в першому таймі. Або грубе порушення Богданова проти Коркішко в центрі поля. Або, скажімо, виникали деякі моменти, коли гравці йшли на нейтральний м'яч, в чоловічій боротьбі він діставався одному з них, і тут... лунав свисток.

Загалом, нормальну спортивну боротьбу в ситуаціях, коли можна було давати грати, Катерина зупиняла.

Монзуль стала першою жінкою-арбітром, яка судила команди УПЛ

Картки Філімонова? У першому моменті - погоджуся, попередження було швидше доречним, аніж ні: Артем до м'яча не дістав, хоча намагався зіграти саме в нього, а не в суперника. Що ж стосується другого епізоду... Філімонов не бачив гравця "Волині", йшов чітко в м'яч, проте опонент встиг на нього раніше за Артема. Фолив він, що називається, без наміру, усне попередження було б цілком адекватним заходом. Але... Як мені здається, дати нашому гравцеві другу картку Монзуль підказав четвертий арбітр - Євген Арановський.

Ви ж розумієте: ідеальний арбітр - непомітний арбітр. Катерина була досить помітною. Хоча були епізоди, коли вона дуже грамотно заспокоювала гравців. Шкода лише, що не давала їм як слід поборотися. У будь-якому разі, в нашому становищі зараз важливіше продовжувати ставити гру та прагнути до того, щоб не залежати від суддівських рішень. Чим, власне, і плануємо займатися", - зазначив Бабич.

Нагадаємо, Монзуль у першому ж своєму матчі УПЛ вилучила гравця, а сама ж гра між "Волинню" та "Чорноморцем" завершилась нічиєю.

"Була правим півзахисником у чоловічій команді". Інтерв’ю із найкращим арбітром світу Катериною Монзуль