УКР РУС

"Ідеальне жеребкування": у Греції задоволені, що Панатінаїкосу випав СК Дніпро-1 у кваліфікації ЛЧ

21 червня 2023 Читать на русском

Грецький журналіст Gazzetta.gr Нікос Афанасіу прокоментував результати жеребкування другого етапу кваліфікації Ліги чемпіонів. Він не приховував свого задоволення.

"Це ідеальний результат жеребкування для Панатінаїкоса – з низки причин. По-перше, складу СК Дніпро-1 не вистачає якості – на відміну від складу Генка, який нам міг випасти. По-друге, через війну цей український клуб грає свої домашні матчі на нейтральному полі (в минулому сезоні – у Словаччині) – без уболівальників, за найгірших умов. Фактор поля у кваліфікації дуже важливий, і зрозуміти різницю між Генком і СК Дніпро-1 нескладно.

СК Дніпро-1 отримав суперника у кваліфікації Ліги чемпіонів

У суперника є чудовий центрфорвард Артем Довбик, але "зелені" домоглися останнім часом великих успіхів – Пао виграв Кубок Греції у 2022 році, а в минулому сезоні до останнього боровся за чемпіонський титул. Команда Івана Йовановича повинна проходити суперника без рідної клубної бази та європейських традицій – у нас досвідчений і ефективний тренер, який має зробити свій внесок у прохід Панатінаїкоса в наступний раунд.

Вихід до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів не тільки забезпечить команді груповий етап Ліги Європи, а й принесе до клубної скарбниці 10 млн євро", – зазначив журналіст Gazzetta.gr Нікос Афанасіу.

ФІФА поставилася до нас, як до Росії, – Палкін про гроші для українців, зброю ультрас і скандал Шахтаря в УПЛ